Samsun’un Bafra ilçesinde Ziraat Odası’nda çeltikle ilgili seminer verdi.
Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Çeltik Bölümü Başkanı Dr. Halil Sürek, Türkiye Tohumcular Birliği Hakem Kurulu Üyesi Yrd. Doç. Dr. Necmi Beşer ve Kırkpınar Tohumculuk Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Yılmaz tarafından verilen seminerde çeltik tarımı, hastalıkları, çakmak ve yeni çeltik çeşitleri konularında bilgi verildi ve ürünler tanıtıldı.
Seminere Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ahmet Dursun, Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, oda yönetim kurulu üyeleri ve çeltik üreticileri katıldı.
Dr. Halil Sürek ve Yrd. Doç. Dr. Necmi Beşer, iyi tarım uygulaması ve son yıllarda çeltik üretiminde yaşanan sıkıntılar ile profesyonel bir üretimin nasıl yapılacağı konularında Bafralı üreticileri bilgilendirdiler.
Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin de programda bir konuşma yaptı. Konuşmasında çiftçilerin emeklerine değinen Başkan Şahin, “Kimsenin emeği boşa gitmez. Yeter ki günü kurtarma derdi ile değil düzgün yapılmış iş ve emek olsun. Herkes bilinçli bir şekilde ekim ve hasat yapmalı, hasattan sonra da tüccar üzerine düşeni yapmalı. Ben de eminim ki karşılığı muhakkak olacaktır. Örnek verecek olursak çiftçi zaten pirince bir şey karıştıramaz, eğer tüccar da buna başka pirinçler karıştırmazsa yani kaliteyi bozmazsa Bafra pirinci ile kolay kolay hiçbir yer yarışamaz. Geçmişte birkaç kişinin neden olduğu karpuz ile ilgili bir sıkıntı yaşadık. Sonra İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz ile birlikte bu işe önlemler aldık. Halbuki herkes işini düzgün yapsa işine hile karıştırmasa, günü kurtarmak için değil uzun vadeli düşünse bunları yaşar mıydık. Kimsenin kimseye zarar verme hakkı yok. Biz işimizi düzgün yapacağız, kendi kendimize zarar vermeyeceğiz. Önemli olan kazançta süreklilik esastır. Yoksa günü kurtarma adına yapılan iş ve eylemler kar değil zarar getirir” dedi.