Bafra Belediye Meclisi gündemindeki hususları görüşmek üzere Alparslan Türkeş Parkı toplantı salonunda olağan Kasım ayı toplantısını gerçekleştirdi.

Meclisin açılışında İzmir’de yaşanan depreme değinen Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, “İzmir’de 6,6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifa diliyorum. Ülkemizin başı sağ olsun” dedi.

Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Başkanlığında yapılan Belediye Meclisi Kasım ayı toplantısında gündem maddesi olan kerdeş şehir  AK Parti’nin Belediye meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi.MHP VE İYİ Parti meclis üyeleri red oyu verdi.

KARDEŞ ŞEHİR MECLİSE SUNULDU.

İlgili yazı ile Belediyeler arasında yardımlaşma,dayanışma işbirliği ve koordinasyonun güçlenmesi,sahip olunan imkan ve yeteneklerin ortak kullanımının sağlaması amacıyla Büyükşehir,il,ilçe ve belde Belediyelerinin arasında kardeş belediyecilik uygulaması planlanmış olup;Belediyenin kastomunu –Doğanyurt Belediye Başkanlığı2nın kardeş şehir olarak kabulü hususunda;5393 sayılı Belediye kanunu’nun 18.maddesinin (p)bendi gereği Belediye Meclisimize karar alınması için gereğini rica ederim.

MHP İYİ PARTİ RED OYU VERDİ

Gündemde görüşüldükten sonra oylamaya geçildi.Oylamada Kardeş şehir projesi AK Parti’nin Belediye meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi. MHP VE İYİ Parti Grup kararı alarak kardeş şehir projesine red oyu verdi.