DEVLETİN TEK SAHİBİ GENÇLERDİR
Program saygı ve istiklal marşının okuunmasının ardından, Bafra kaymakamı Ali Fuat Türkel ve Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı, kutlamaların ardından, Bafra kaymakamı Ali Fuat Türkel tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı, Türkel, Geleceğimizin teminatı olan gençler, Cumhuriyetimizin en büyük erdemi, türk yoplumunun Ulus olma bilincine kavuşturması ve bireyi yurttaş konumuna yükseltilmedir. Ulusumuz Cumhuriyetle birlikte ulusal bir devletin, onurca özgürce düşünebilen ve eşit haklara sahip yuttaşları haline geliş, devletin tek ve gerçek sahibi olmuştur.

Bizler, Cumhuriyeti koruyup kolladıkça baş tacımız olan Cumhuriyeti’mizin nice yıl dönümlere huzur ve mutluluk için kutlanacaktır. Türk milleti bu günlerde nereden ve nasıl geldiğini asla unutmayacak, şanlı geçmişini koruyarak aydınlık geleceğine sımsıkı sarılmaya devam edecektir’ dedi.

VATAN DESTANI
Konuşmanın ardından, Atatürk Anadolu Lisesi öğrencilerinin, ‘Vatan Destanı’ şiiri, ‘^Cumhuriyetin Türk Kadınına Kazandırdıkları’ adlı konuşma, ‘Cumhuriyeti Biz Böyle Koruduk’ adlı oratoryum, Atakum Belediyesi’nin halk oyunları ve Atatürk Anadolu Lisesi’nin koro dinletisi ile son buldu.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına, Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel, AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin,AK Parti Bafra İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven, Bafra Emniyet Müdürü Hikmet Demirci, Bafra Cumhuriyet Başsavcısı Turgut Türkmen, Bafra Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, sivil toplum kuruluşlarının temsilcisi ve çok sayıda vatandaş katıldı