Hacınabi Mahallesi, Alaçam Caddesi, No:3 Kat:1 (Akbank Yanı) adresinde hizmet vermeye başlayan Uzm. Psikolog Eda İnce, Oyun Terapisi, Anaokulu Danışmanlığı, Gelişim Dikkat Zeka Testleri, Çift ve Aile Danışmanlığı, Sanat ve Yaratıcı Drama alanlarında danışmanlık hizmeti vermeye başladı. Siz de hangi konularda desteğe ihtiyacınız olduğunu öğrenmek için 0537 254 76 29 telefon numarası üzerinden randevu alabilir ve 20 dakikalık ücretsiz ön görüşme sayesinde size özel seansları seçebilir ya da Alaçam Caddesi, Akbank yanında ki merkez ofisini ziyaret edebilirsiniz.

Yoğun geçen bu günlerde randevu almayı unutmayınz. Ayrıca Denge.psikoloji İnstagram ve Facebook adreslerinden güncel paylaşımlar için takip edebilirsiniz.

 “OYUN TERAPİSİ NEDİR?”

Psikoloji ve Oyun Merkezinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Uzm. Psikolog Eda İnce, “Ailelerden en çok oyun terapi odası işlevi ve burada neler yapıldığı ile alakalı sorular alıyoruz. Oyun terapisi, oyun ve oyuncaklar aracılığı ile çocukların kendilerini ve ihtiyaçlarını ifade etmelerine yoğunlaşan terapi türüdür. Yetişkinler için konuşma ne ise çocuk için oyun aynı şeydir. Oyun çocuk için duygularını ifade etme, keşfetme, deneyim kazanma, isteklerini aktarma, sosyalleşme ve iletişim kurma yeridir” ifadelerine yer verdi. Sözlerine devam eden İnce; Oyun Terapisi Pandemi Sürecinde Çok Önemli "Çocuklar pandemi sürecinde küçük ama çok nitelikli dünyalarına belki de boylarından aşkın sıkıntıları sığdırmaya çalıştılar. Dolayısıyla da yaşadıkları mutsuz, öfkeli, şiddetli, sabırsız, huzursuz duygu durumları, kaygılı davranışlar, fobiler, takıntılı düşünceler vb. durumlara yol açtı. İşte tam burada çocuklar için kurtarıcı gözle baktığımız oyun terapisinin önemi daha da göze çarpar bir hâl aldı. Neredeyse her çocuğun gerek önleyici ve koruyucu olması açısından gerekse yaralarını sarmak, o masum dünyalarında yer alan yaralayıcı etkileri düzeltmek, tolere etmek ve çocukların öz saygılarını sağlamalarına yardımcı olmak açısından oyun terapisi desteğine başvurmanın tam zamanı." dedi.

Evlilik ve Aile Terapisi Nedir?

‘’Aile ve ilişkilerde belli sorunlar oluşmaya başladığında Evlilik ve Aile Danışmanlığına başvurmayı düşünmek son derece normaldir. Evlilik ve aile danışmanları çiftler ve aileler ile çalışırlar ve onlara ilişki ve davranış bozukluklarını çözmelerinde yardımcı olurlar. Çiftler arasındaki problemler, boşanma, aile içindeki depresyon, endişe ya da çocuk-ebeveyn sorunları gibi konulara çözüm odaklı biçimde yaklaşırlar. Danışmanlar çiftlere zararlı davranışların altında yatan duygulara erişme olanağı sağlarlar ve iletişimi iyileştirerek ilişkiyi geliştirme fırsatı yaratırlar.’’ İfadelerine yer verdi.