Bafra Haber-Bafra’da gayrimenkul fiyatları el yakıyor. Oturulabilecek bir dairenin fiyatı 120 bin lira ile 400 bin lira arasında değişirken kira fiyatları da dairelerle yarışıyor.

Son dönemde Bafra’da ev arayan vatandaşların en çok dert yandığı sorunlardan biri de ev kiralarının yüksekliği. Ev arayan birçok kişi hem kiralık ev bulamamaktan, hem de birden yükselen kira fiyatlarından dolayı mağduriyet yaşıyor.

Geniş bir alana sahip Bafra’da kira ve emlak fiyatları uçmaya devam ediyor. Normal şartlarda oturulabilecek bir evin fiyatı 120 bin ile 400 bin lira arasında değişirken, bu uçuk rakamların milleti canından bezdirdiği ifade ediliyor.

Kira fiyatları ortalama 500 liradan başlayıp 1000 liraya kadar çıktığı ilçemizde deyim yerinde ise bir vurgun yaşanıyor.

Ortalaması memur ve emekli şehri olan Bafra’da artık gayrimenkul fiyatları ve kiraları ulaşılabilir olmaktan çıkmaya başladığı ifade ediliyor.

Denizi, boğazı, ormanı, yaylası olmayan bu şehirde bu fiyatlar hayretle karşılanıyor.

Nasıl olsa kredi var diye insanlar 10 yılını 20 yılını bir ev için ipotek altına aldıkları gözlemlenirken, buna neden çözüm bulunmadığı ise bilinmiyor.

2 bin lira geliri olan bir çalışan 120 bin liralık evi almak için hiçbir yiyip içmese hiçbir masraf etmese ve maaşını bankada bekletse 5 yıl çalışması gerekiyor.