Normalde 2017 yılı sonbaharında gerçekleştirilmesi gereken oda seçimleri başta İstanbul Sanayi Odası (İTO) olmak üzere bazı odalarda yaşanan anlaşmazlıkların ortadan kaldırılması maksadıyla, seçimlere bir hafta kadar süre kalmışken 6 ay ertelenmiş ve Nisan 2018'de yapılması kararlaştırılmıştı.

ODA VE BORSA SEÇİMLERİ NİSAN 2022'DE GERÇEKLEŞTİRİLECEK, NABIZLAR YOKLANIYOR!
Bir sonraki oda ve borsa seçimleri, bir önceki seçimlerden 4 yıl sonra gerçekleşecek. Yani Nisan 2022'de gerçekleştirilecek. Ticaret Bakanlığı, geçtiğimiz günlerde TOBB'a meslek komiteleri seçimlerinin zamanında yapılması yönünde bildirimde bulundu. Bakanlığın bu uyarısı üzerine aklında oda ve borsa seçimlerinde aday olma düşüncesi olan ticaret erbabı, sanayici ve borsacılar nabız yoklamaya başladılar!
Bir yandan nabız yoklarken diğer yandan da mevcut başkanların aday olup olmayacaklarını anlamaya, tartmaya ve ona göre pozisyon belirlemeye çalışıyorlar.

MECLİS ÜYELERİ VE KOMİTELER BELİRLENECEK

İlk aşamada oda ve borsaların meclis üyeleri ve komiteler belirlenecek, ikinci aşamada ise oda ve borsa meclisleri 4 yıl için yönetim kurulu başkanı ile bir veya iki başkan yardımcısını seçecek. Ayrıca TOBB delegeleri ve disiplin kurulu da belirlenecek.

Oda ve borsalarda seçim sürecinin tamamlanmasının ardından mayıs ayında TOBB Genel Kurulu yapılacak. TOBB Yönetim Kurulu Başkan ve üyelerinin belirleneceği genel kurulda, ilgili delegelerce kendi aralarından dört yıl için ve her biri 30 üyeden oluşan ticaret ve sanayi odası konseyi, ticaret odası konseyi, sanayi odası konseyi, deniz ticaret odası konseyi ve borsa konseyi olmak üzere beş ayrı konsey seçilecek. Her konsey, kendi üyeleri arasından 4 yıl için bir başkan ve bir başkan yardımcısı belirleyecek.

Oda ve borsa seçimleri tamamlandıktan sonra bizi büyük ihtimalle 2022 sonbaharında erken bir genel seçim bekliyor olabilir. Oda ve borsa seçimlerinde aday olmayıp beklemeye çekilecek bazı isimler de işte o seçimlerde aday ya da aday adayı olmak için hazırlık içinde bulunuyor olacak.

Bafra’da bir önceki dönem (2018) oda ve borsa seçimleri oldukça hareketli geçmişti.

MOBİLYACILAR, MARANGOZCULAR

1 Ocak 2018  yılında Mobilyacılar, Marangozcular Döşemeciler ve Ağaç İşleri Odası seçimlerinde-119 Oyla Aydın Ev tekrar başkan olurken Nurettin Gündüz 90 oy almıştı…

BAKKALLAR VE BAYİLER ODASI

4 Mart 2018 yılında yapılan Bakkallar ve Bayiler Odası kongresinde Başkan adayı Orhan Başokur 80 Oy alırken Mevcut Başkan Aziz Öztürk 287 oy alarak tekrar başkan seçildi.

BAFRA BERBERLER VE KUAFÖRLER ESNAF ODASI

28 Ocak 2018 yılında Bafra Berberler ve Kuaförler Esnaf Oda başkanlığı seçimlerinde İmdat Akay ve Salih Gündüz yarışırken 226 oyun 2 si geçersiz sayıldı ve 142 oy İmdat Akay 82 oyda Salih Gündüz aldı.

BAFRA MADENİ SANATKARLAR ODASI

17 Şubat 2018 yılında Bafra Madeni Sanatkarlar Odası seçimlerinde Mevcut Başkan Hurşit Tulum 420 Oy alırken Resai Yılmaz 54 oy aldı.

BAFRA PAZAR YERLERİ ODASI

14 Ocak 2018 yılında Bafra Pazar Yerleri Odası Başkanlığı seçimlerinde Hüseyin Topuz 119 üyenin 93’ünü olarak yeniden Başkan seçilirken, rakibi Mustafa Mustafa Korkmaz ise 25 oy aldı, 1 oy ise geçersiz sayıldı.

BAFRA TİCARET BORSASI

03 Nisan 2018 yılında Bafra Ticaret Borsası seçimlerinde Namık Kibaroğlu ve diğer aday Kemal Namlı yarıştı. 103 üye’nin oy kullandığı seçimlerde; Namık Kibaroğlu 60 oy alarak güven tazeledi. Diğer aday Kemal Namlı ise 43 oy aldı.

BAFRA TİCARET VE SANAYİ ODASI

01 Nisan 2018 yılında Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Meslek Komitesi ve Meclis Üyeleri seçimi yapıldı.Mevcut Başkan Göksel Başar, 592 oy, başkan adayı Rızvan Aksoy ise 305 oy almıştı. Göksel Başar 12 Grubun 11 grubunu kazanmıştı.