Bafra'da 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesi görevli olan FETÖ mensubu polislerden Yücel A'nın kurduğu WhatsApp grubunda, darbe girişimi başarısız olunca "Tüm hizmet mensupları darbeyi şiddetle kınayan açıklama yapsın. Meydana inip kendisini kamufle etsin" talimatı verdiği tespit edildi.

FTÖ'cü polislerin Bafra'da hain darbe girişiminin yaşandığı saatlerde WhatsApp üzerinden yaptıkları yazışmalar ortaya çıkmıştı. Bu yazışmalarda FETÖ mensubu eski polis Yücel A'nın görüştüğü başka bir kişi ile kurduğu diaologlar kan dondurmuştu.

ABİLER ÖLDÜRÜLECEĞİNİ SÖYLEDİLER

WhatsApp grubunun kurucusu eski polis Yücel A 'nın 15 Temmuz gecesi yapılan bu görüşmelerde kendisine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı kastederek "Kesin öldü mü" diye soran diğer FETÖ mensubu kişiye, "Abiler öldürüleceğini söylediler" yanıtını verdiği belirlenmişti.

BUNDAN SONRA BANA BAKANIM DE

FETÖ'cü polislerin kan donduran WhatsApp yazışmalarında meslekten ihraç eski polis Yücel A, darbe girişiminin başarıya ulaşağından emin bir şekilde görüştüğü kişiye, "Bundan sonra bana bakanım de" emri verdiği de ortaya çıkarılmıştı.

HAİN GİRİŞİM BAŞARISIZ OLUNCA TALİMATLAR YAĞDIRDI

FETÖ mensubu Yücel A'nın ortaya çıkan WhatsApp yazışmalarında ise darbe girişimi başarısız olunca 16 Temmuz 2016 sabahı saat 05:20'de 'Önemli- Durum kötü çok acil duyuru' notu ile yağdırdığı talimatlarda dikkat çekti.

Samsun'da görevli FETÖ mensubu polislere durumun kötü olduğu mesajını veren Yücel A, tüm il ve ilçe imamlarına, abilerine, ablalarına, kurum imamlarına iletilmesini istediği mesajlarında, "Tüm hizmet mensupları darbeyi şiddetle kınayan açıklama yapsın. Meydana inip kendisini kamufle etsin. Resim çekilip sosyal medyada yayınlasın" dediği belirlendi.

15 Temmuz hain darbe girişiminin başarısız olması ile birlikte panikleyen Samsun'da görevli FETÖ mensubu Yücel A, kurduğu WhatsApp grubunda örgüt mensuplarına kendilerini kamufle etmeleri için talimatlar yağdırdı.

İşte meslekten ihraç tutuklu eski polis Yücel A'nın darbe girişimi başarısız olunca WhatsApp grubundan 16 Temmuz sabahı yağdırdığı o talimatlar..

- Önemli !!!!" (saat 05.20)

- Durum kötü çok acil duyuru (saat 05.20)

- Tüm il ve ilçe imamlarına abilere ablalara kurum imamlarına iletin" (saat 05.21)

- Tüm hizmet mensupları darbeyi şiddetle kınayan açıklama yapsın. Meydana inip kendisini kamufle etsin. Resim çekilip sosyal medyada yayınlasın" (saat 05.21)

- Demokrasi, seçilmiş irade falan desinler ama asla ve asla muhterem hocaefendinin adı geçmesin açıklamalarda" (saat 05.25)

- Hepimizi alabilirler. Herkes ’darbeden haberim yok. TV’de gördüm ilk kez’ desin" (saat 05.27)

- Asla hükümete ve Tayyip’e karşı olumsuz bir paylayım yapmayın" (saat 05.29)

- Bu grubu kapatıyorum şimdi" (saat 05.29)