Olay 26 Mart 2016 tarihinde Bafra`da gerçekleşti. Serdar TOPUZ İsimli şahıs Birol Doğan`ı Harız Mahallesi yakınlarında öldürüp elleri ve ayaklarını bağlayarak cesedi ormanlık alana götürdüğünü beyan etmişti. Birol Doğan`ın ölü bulunması ile ilgili yürütülen ve daha öncede ertelenen dava bugün Bafra Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Bugün müşteki sıfatında bulunan tarafın tanık olarak beyan ettiği şahıs Şu ifadelerde bulundu.

“ Cinayet sabahı amcam ve Birol Doğan amcamın çiftliğine geldiler. Bana para verip yiyecek bir şeyler almamı söylediler. Bende onların gelmiş olduğu araç ile yola çıktım. Bir an arkamdan bir aracın beni takip ettiğini fark ettim. Pek dikkat edemedim ama araç yeşil renkli ve plaka grubunun son hanesi 390`dı galiba beni Birol Doğan sanıp takip ettiler olayın planlı ve tasarlayarak olduğu kanaatindeyim” dedi.

 Sanık Serdar Topuz`un vermiş olduğu ifadede ise “ Ben ruh sağlığım bozuk olduğu için Psikiyatri desteği alıyorum. Öfke kontrolü problemim var işlemiş olduğum cinayeti planlayarak veya tasarlayarak işlemedim iddiaları ret ediyorum. O gün araç bendeydi fakat tanığın bildirmiş olduğu yere gitmedim” dedi.

Sanık Serdar T. İfadesinin devamında ise ” Hakan Satılmış isimli şahısın silahı ile olayı işlediğim için bana teslim olmamamı ve silahı yok etmemi söyledi. Bana bunları yaparsam 25 bin TL vereceğini söyledi fakat ben teklifini kabul etmedim ve teslim oldum” dedi.

Müşteki sıfatında yer alan Birol Doğan`ın avukatı ise Hakan Satılmış isimli şahısın da cinayet zanlısı olarak yargılanmasını istedi.  Mahkeme ileri bir tarihe ertelenerek son buldu.