Samsun'un Bafra İlçesinde 2015-2016 eğitim-öğretim yılının bitmesiyle birlikte Samsun bölgesinde yaklaşık 243 bin öğrenci karne heyecanın mutluluğunu yaşadı.

Bafra 29 Ekim ilköğretim okulunda gerçekleşen karne töreni ile öğrenciler 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılına veda ettiler.

2015-2016 Eğitim- Öğretim Yılı Karne töreninde okulu dereceyle bitiren, çeşitli dallarda başarılı olan öğrenciler ödüllerini protokol üyelerinden aldı.

Bafra 29 Ekim ilköğretim okulun da gerçekleşen 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Karne dağıtım programına Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin,Milli Eğitim müdürü Mehmet Ali Katipoğlu,İlçe Sağlık müdürü Dr.Aytaç Akın Okul Müdürü,Öğretmenler ve çok sayıda veli katıldı.


Karne Törenin de bir konuşan yapan, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin; 29 Ekim ilköğretim okulu ilçemizin en başarılı okullarından birisi olması münasebeti ile programın burada yapılması ayrı bir güzellik.Eğitim öğretim dönemim sona ermesi nedeni ile tatile girecek olan öğrencilerin, tatildeyiz diye okumayı kesinlikle bırakmamalarını,vakit buldukça,hikaye,roman, ders kitabı mutlaka okuyun.Çünkü okuyarak bizler ülkemizi hakkettiği yerlere yükseltiriz.Bu vesile ile hepinize kazasız belasız, Ailenizle iyi tatiller diliyorum''dedi.

Bafra Milli Eğitim müdürü Mehmet Ali Katipoğlu yaptığı konuşmada ise; ''Karne alacak bütün öğrencilerimizin başarılarının artarak devamını diliyorum. Her bitiş beraberinde bir muhasebe anlayışını da getirir. Biz bu günden itibaren gelecek yılın planlamasını yapmalıyız. Kötü karne diye bir şey yoktur geliştirmesi gereken alanlar vardır. Karnelerinden dolayı aileler çocuklara baskı yapmamalı kötü davranmamalıdır. Öğrencilerimizin öz güvenini zedelemeden onların zayıf yanlarını geliştirmelerine katkı sağlamalıyız" dedi.

Törenin ardından protokol üyeleri sınıflara giderek öğrencilere karnelerini ve başarı belgelerini verdi.