Bafra ilçesi Ali Kale Turistik Tesislerinde düzenlenen etkinliğe Bafra Kayamakamı Ali Fuat Türkel, Samsun Ak Parti Milletvekili Orhan Kırcalı, önceki dönem Ak Parti Milletvekili Ahmet Yeni, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Belediye Başkan yardımcıları, daire amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, ziraat odası, ticaret odası, ve birlik başkanları katıldı.

Programın açılış konuşmasını Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner gerçekleştirdi. Tosuner`in ardından konuşan Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, “ Bu sene inşallah 17.`sini düzenlemiş olduğumuz kavun karpuz festivalini birlikte icra ediyoruz. Yaklaşık 5, 6 yıldır yapılmamıştı. Ama biz bunu tekrardan canlandıralım istedik. Özellikle bu organizasyonda katkısı ve emeği olan herkese teşekkür ederim” dedi.

Kılıç`ın ardından konuşan Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel, “ Son 5,6 yıldır yapılmayan ve bu yıl 17. Sini düzenlediğimiz kavun karpuz festivaline hepiniz hoş geldiniz. Tabi bu ara verme sayıyı eksiltmez. Başta Ziraat Odamız bu etkinliğin devam etmesini istedi. Ama dediği gibi biraz geç oldu. İnşallah seneye ve daha sonraki senelere daha verimli bir festival olur. Kavun, karpuz ve sebze festivali şeklinde olur. Bafra`nın verimli topraklarında neredeyse 10 ay ürün alınmakta. Birçok çeşit Anadolu’dan İstanbul’a kadar Bafra`dan sevk edilmektedir” dedi.

Kaymakam Türkel`in ardından konuşan Samsun Ak Parti Milletvekili Orhan Kırcalı, “ konuşmacılarında belirttiği gibi cennet gibi ilçede yaşıyoruz. Dağıyla ovasıyla suyuyla dünyada sayılı ilçelerinden birinde ikamet ediyoruz. Bafra`yı kime sorarsanız sorun ilk akıllarını ovamız geliyor. Bafra’da yetiştirilen tarım ürünleri aklımıza geliyor. Bugün burada kavun ve karpuzun tanıtımı için buradayız. Şöyle bir baktığımız zaman maşallah diyesim geliyor. Ürünleri yetiştirmenin yanı sıra tanıtımda çok önemli. Bizde bu tanıtıma bir nebze yardımcı olmaya çalışacağız” dedi.

Konuşmaların ardından Karpuz yarışmasında birinciliği yetiştirici Ahmet Karaman kazanırken ikinci İsmail Turan üçüncü Salih Güven kazandı. Kavun yarışmasında ise Ferhat Yaldır birinci, Kamil Şahin ikinci Muhammet Genç ise üçüncü oldu.