Samsun’un Bafra ilçesinde koronavirüs denetimleri kapsamında ilçenin en yoğun caddesi olan tekel Caddesi’nde polis ve zabıta ekiplerinin yapmış olduğu denetimleri Kaymakam Cevdet Ertürkmen yerinde inceledi.

Bafra ilçesinin en yoğun caddesi olan Tekel Caddesinde polis ve zabıta ekiplerinin yapmış olduğu denetimler sürüyor.

Cadde üzerinden geçen ve bankalar önünde kuyrukta olan vatandaşlara HES kodu kontrolü ve sigara denetimleri de yapılıyor. Bugün yapılan denetimlere İlçe Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, İlçe Sağlık Müdürü Aytaç Akın, İlçe Emniyet Müdürü Süleyman Gökay Gökdoğan’da katıldı.

Kaymakam Ertürkmen, bankalar önünde sıra bekleyen vatandaşlara uyarılarda bulunarak HES Kodları olup olmadığını sordu. HES Kodlarının yaygın kullanımından ötürü duyduğu memnuniyeti ifade eden Ertürkmen, gazetecilere yaptığı açıklamada Denetimlerimiz her gün devam etmektedir. Bugünkü yaptığımız uygulamada kalabalık alanlarda devam edecektir. Bu konuda halkımızın daha dikkatli olmasını diliyorum . Yine hafta sonu yapılan uygulamalarda bazı vatandaşlarımızın bu kurallara riayet etmediğini gördük. Onlarında adli ve idari süreçlerini başlattık. Yazılan cezaları da sizlerle paylaşacağız. Denetimlerimizi sıklaştırma gereği hissettik. Daha önce 6 caddede sigara içme yasağı getirmiştik. Ve bu caddelerde HES kodu sorgulaması da yapıyoruz. Vatandaşlarımızın HES Kodu kullandığını da müşahede ettik. Haftanın yedi günü belirlenen caddelerde uygulamalar devam edecektir” ifadelerini kullandı.