Koronavirüsle mücadelede pozitif ve temaslı bazı hastalar evde izole ediliyor. Ancak izolasyon kurallarını hiçe sayanların sayısı oldukça fazla. Bafra’da evde olması gereken 13 kişiye evlerinde ulaşılamadı.

Bafra'da koronavirüsle mücadele tüm hızıyla devam ediyor. Filyasyon ve mobil denetim ekipleri her gün kapı kapı gezerek denetleme yapıyor.

Ancak Bafra’da şu ana kadar 13 kişi evinde bulunamadığı, tespit edildi.

İL MÜDÜRÜ AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç, "Samsun'da son 20 gün içerisinde 2 bin 290 hanemize ziyarette bulunduk. Bunlar içerisinde 262 pozitif veya temaslı kişiyi evinde bulamadık. Gerekli yasal işlemler başlatıldı" açıklamasında bulunmuştu

OTOBÜSE BİNERKEN YAKALADIK'
İzolasyonun kimseyle görüşmemek ve dışarıya çıkmamak olduğunu hatırlatan Oruç, "Yaptığımız denetimler sonucunda bir pozitif hasta evde bulunması gerekirken evden çıktığını ve şehirlerarası yolculuğa çıkacağını öğrendik. Ekiplerimizin dikkati sayesinde otobüse binmeden bu vatandaşımızı aldık. Evinde tekrar izole ettik. Bu tarz vakaları çok görüyoruz. Marketlere, eczaneye veya komşusuna giden, hasta ziyaretini kabul eden vatandaşlarımızı görüyoruz. Duyarlı olalım" ifadelerini kullandı.