Siyasi kulisler ve ittifaklar farklı yorumları beraberinde getiriyor.Bafra’da CHP ve İyi Parti’nin içinde bulunduğu Millet İttifakı geçmiş yıllarda yaşadığı aday sıkıntısını yine yaşayacak gibi.

Cumhur İttifakı cephesindeki AK Parti’de bu yıl listenin en az 3 yeni isimden oluşacağı söyleniyor.

ADAYLAR ÇOK ÖNEMLİ

Türkiye’de erken seçim kararı alınmaması durumunda genel seçim 18 Haziran 2023 tarihinde yapılacak. Ülke genelinde olduğu gibi Bafrada da son günlerde bu seçim konuşulmaya başlandı. “Hangi parti kaç oy alır, kaç milletvekili çıkartır?” sorusu kamuoyunu meşgul ederken, partilerin göstereceği adaylar bu senaryonun oluşmasında en önemli faktör olarak görünüyor.

Cumhur ittifakının ortakları AK Parti ve MHP sağlam bir aday ile vatandaşın karşısına çıkması halinde 5-4’lik üstünlüğün değişmeyeceğini hatta 6-3 olması bile bekleniliyor.Ve olası bir hatanın telafisi olmayacağını söylüyorlar.

“Peki bu iki parti güçlü bir adaylar çıkartamaz ise ne olur?” sorusuna ise Cumhur ittifakı 4 Millet ittifakı 5 olarak tahmini yapılıyor. Her zamankinden zor bir seçimin Bafra’yı beklediği ve partilerin iyi bir strateji uygulamasının şart olduğu apaçık ortada. Bakalım partilerde neler oluyor, neler bitiyor…

KİMİN NE OY ALACAĞI KESTİRİLEMİYOR

Kimin ne kadar oy alacağı henüz kestirilemezken AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti’de yapılacak çalışmalar ve verilecek vaatler büyük önem arz ediyor. Mevcutta bulunan Cumhur ittifakı Bafra Belediyesinin başarılı çalışmaları ve  bu zamana kadar yaptığı çalışmalar seçimin kaderini istisnasız belirleyecek gibi duruyor.

Tüm bunların dışında gözler Batı Bölgesinin adaylarına çevrildi.

AK PARTİ STRATEJİ UYGULAYACAK

Bafra’da en çok merak edilen geçmiş seçimlerde 6 vekilden 1 tanesini kaybeden AK Parti’de “2023 seçimlerinde nasıl bir yol izleneceği” konusu oldu. İddialı diğer tüm partilerde mutlaka 1 bir senaryo varken, AK Parti’de bu senaryo kestirilemiyor.AK Parti İl Başkanı Ersan Aksu’nun izleyeceği stratejiyi herkes merakla bekliyor. İddiaya göre bomba isimler ile halkın karşısına çıkılacak.

UYUM EN BÜYÜK ETKEN

AK Parti Samsun Milletvekili Av. Orhan Kırcalı’nın,Cumhur ittifakı Belediye Başkanı Hamit Kılıç’ın ve AK Parti Bafra İlçe Başkanı İbrahim Semiz’in başarılı çalışmaları bu seçimde en büyük etken olacak diye düşünüyorum.

Çünkü AK Parti (19 Mayıs,Bafra,Alaçam ve Yakekent )Batı Bölgesi adayını genelde 5.yada 6.sıraya koyuyor.

 MHP’DE 3 İSİM ÖN PLANDA

Bafra’da kemikleşmiş bir oya sahip Milliyetçi Hareket Partisi henüz seçim çalışmalarına daha hız vermedi.MHP MYK  Üyesi olan Önceki dönem milletvekili Hüseyin Edis’in Batı bölgesinde aday adayı olabileceği konuşuluyor.Edis’in yanı sıra Eski ilçe Başkanı Abdurrahman Çamaş’ın ismi de sık sık kulislere geliyor..

Edindiğimiz bilgiye göre Hüseyin Edis’in fazla tanınmaması ve halkda karşılığı olmamasından dolayı Genel Merkez’in aday arayışı içinde olduğu belirtildi. Genel merkez tarafından bomba bir ismin (Profosör Doktor) listeye girebileceği konuşuluyor…

İYİ PARTİ KAPALI BİR KUTU!

İYİ Parti Bafra içerisinde bazı dedikodulara kulak verdik. Partililer Av.Hüseyin Acar üzerinde duruyor. Yani İYİ Parti’de 2 ihtimal var gibi. Bunlardan birincisi Av.Hüseyin Acar, ikincisi Genel Merkez Kontenjanı,

MHP’den istifa edip İYİ Parti’ye geçen Erhan Usta’nın listenin başında olacağı ve listelerin sıralamasınıda kendisinin yapacağı ifade ediliyor.Liste’nin 2.sırasından girecek adayında (Batı) bölgesinin adayının konması bekleniliyor.

2.Sıra savaşının  İYİ Parti Grup Başkan vekili Erhan Usta ve (GİK) Üyesi Ömer Süslü arasında çekişmelere sahne olacağı ama bu çekişmeden Erhan Ustanın galip geleceği ve istediği adayı 2.sıraya koyabileceği ifade ediliyor..

CHP

Batı Bölgesine yakın bir aday Neslihan Hancıoğlu’nun listeye seçilebilecek bir yerden girmesi sonucunda Cumhuriyet Halk Partisi’nin Samsun’da 2 vekil çıkarmasına vesile olmuştu. 2023 seçimlerinde Bafra Belediye Meclis üyesi Erhan Akbulut,Önceki dönem ilçe Başkanı Nihat Oktar ve bir Avukat ismi geçiyor…

DİĞERLERİNİN HA VARLIĞI, HA YOKLUĞU!

AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti dışında diğer partilerin ha varlığı, ha yokluğu! belli değil, Kulislerde tek konuşulan bu 4 parti. Yeniden Refah, Saadet, Büyük Birlik, Deva, Gelecek, 15 ay içinde nasıl bir çalışma yapacaklar herkes tarafından merak ediliyor…Bu partiler Genel seçimde yada Belediye seçimlerinde aday çıkartamadıkları takdirde Mevcut İlçe Başkanları doğal aday olarak seçmenin karşısına çıkmak zorunda…