Bafra Hasan Çakın İlçe Halk Kütüphanesi kutlama programına; Bafra Kaymakamı Ahmet ADANUR,  İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Serkan Erbaş, İlçe Emniyet Müdürü Süleyman Gökay Gökdoğan, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler, Bafralı şairler ve davetliler katıldı.

OKUMA KÜLTÜRÜNÜ ARTIRMAMIZ LAZIM

Bafra Hasan Çakın İlçe Halk Kütüphanesi Müdür V. Nurhan BAYINDIR, yaptığı konşmada şunları söyledi:

Bafra Kaymakamlığı, Hasan çakın İlçe Halk Kütühanesi Müdürlüğü olarak; Kütüphanelerimizin 55. Yılı' na katılımlarınızdan dolayı, hepinize hoşgeldiniz diyor ve saygılar sunuyorum.

Sayın davetliler; halkın bilgi edinmesini sağlayan, yaşam boyu öğrenme isteklerini sağlayan, başta çocuklar olmak üzere; halkın okuma kültürünü ve yaşam boyunca kütüphaneyi kullanma alışkanlığını geliştiren, her düzeyde; her türlü örgün ve yaygın eğitimi destekleyen kütüphaneler amacı doğrultusunda materyali seçer, sağlar ve teknik yönetmlere uygun olarak izler ve okuyucuların hizmetine sunar.

52 BİN 814 OKUYUCU İSTİFADE  ETTİ

Kütüphanedeki kitapları kullanmak üzere ödünç verir. Okuyucular tarafından aranan ancak kütüphanede bulunmayan kitapları sağlar ve öğrenciyi kitapların bulunduğu kütüphaneye yönendirir. Eğer talep olursa; engelli, yaşlı ve eve bağımlı kişiler için uygun hizmetler sunar kütüphaneler.

Bu işler; görev ve sorumluluklar doğrultusunda hizmet eden Hasan Çakın İlçe Halk Küüphanesi' nde 28 bin 256 adet kitap bulunmaktadır. Son bir yıl içinde kütüphanemizden 52 bin 814 okuyucu istifade etmiş, 4 bin 266 okuyucu da kütüphanemize üye olmuştur.

16 bin 198 adet kitap, kütüphanemize üye olan okucularımız tarafından alınıp faydalanılmıştır.

Çok kıymetli kitap dostları; biz kütüphane dostları olarak; sizlerden kütüphanemizi bol bol ziyaret etmenizi ve mevcut kitaplarımızdan daha çok istifade etmenizi istiyoruz.

Kütüphane Haftası münasebetiyle; bizlerden deseklerini esirgemeyen başta Bafra Kaymakamı' mız sayın Ahmet ADANUR' a, İlçe MilliEğitim Müdürü' müz sn. Mehmet Ali KATİPOĞLU' na huzrlarınızda bir kez daha teşekkür eder, hepinize hoşgeldiniz der, saygılar sunarım. "

Programda ayrıca; kütüphaneden en çok kitap alıp istifade eden ve alanlarında birinci olan okurlar ise şöyle:

Yetişkin Okurlar Birincisi: Yıldız Esen

Okul ÖncesiBirincisi: Ediz Gülşen

Çocuk  Okurlar Birincisi: Hasan Hüseyin Esen

Genç Okurlar Birincisi: Rümesya Uyar

Kategorilerinde dereceye giren ourların ödüllerini Bafra Kaymakamı Ahmet ADANUR ve Protokol tarafından takdim edildi.

Haber: Oktay ZERRİN- Bafra