Programa, Samsun AK Parti Milletvekili Orhan Kırcalı, Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel,Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra AK Parti İLçe Başkanı Tuncay Yurduseven, CHP İlçe Başkanı Nihat Oktay, MHP İlçe Başkanı Abdurrahman Çamaş'ın katıldı.
Bafra Mubadele ve Balkan Türk Kültürü Araştırmaları Derneği Başkanı Tuncay Ceylan, "30 Ocak 1923 gününe şöyle bir geri dönersek, o günkü fotoğraflara şöyle bir bakarsak, o insanların sıkıntıların ve sadece Bafra'dan bin civarında insanın mubadil olduğunu düşünürseniz, çekilen sıkıntıları görmek daha da değerli oluyor. Ben bugün burada bizleri ynalız bırakmayan ilçe protokolüne ve daha sonra mübadilllerimize çok teşekkür ederim' dedi.

"HER KESİMİN TAKDİRİNİ KAZANDIK"
Bafra Mübadele ve Balkan Türk Kültürü Araştırmaları Derneği Başkanı İsmail Oktay Kaya konuşmasında “Derin acıların yaşandığı, nice hüzün ve dram dolu olayların vuku bulduğu mübadelenin 65. Yıl dönümü dolayısıyla 2.`sini düzenlediğimiz geleneksel kahvaltı programımıza hepiniz hoş geldiniz. Öncelikle Suriye`nin Afrin bölgesinde şehit olan Mehmetçiklerimize Allah`tan rahmet diliyoruz. Derneğimiz yeni kurulmuş olmasına rağmen 2017 yılında İçişleri Bakanlığına sunduğumuz ve kabul edilen “Zenginliğimiz Kültürümüz” adlı projemiz ile her kesimin takdirini kazandık. Bölgemizde farkındalık oluşturulmuştur. Sivil toplum örgütü olarak sosyal, kültürel ve eğitim alanında da çalışmalarımız olmuştur ve olmaya devam edecektir. Allah birliğimizi bozmasın ve daim kılsın” dedi.

ORHAN KIRCALI: GEÇMİŞİ UNUTMAMAK ADINA...
Samsun AK Parti Milletvekili Av. Orhan Kırcalı, "Ülkemizin son zamanlar ihtiyaç duydugu, birlik ve beraberlik ruhunu, biz bu gün bu salonda hep birlikte yaşıyoruz, değerli hemşerilerim geçmişi unutmamak adına, o günleri yaşamak adına evlatlarımıza, torunlarımıza aktarmak adına bu gibi organizasyonların sıklıkla yapılması gerekiyor. Bu birlik ve beraberliğimizin sayesinde inşallah bizler aşamayacağımız hiç bir zorluk yoktur" dedi.

Son olarak tüm dualarımız Afrin'deki mehmetçiklerimiz için diyerek sözlerine son verdi.

Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel, 'Sınırlarda sizin arkeriniz yoksa, bayrağınız dalgalanmıyorsa, vatan ne kadar vatan olur tartışılır' diyerek sözlerine şu şekilde devam etti, Ben mubadilleri muteber insanlar olarak gördüm ve bu şekilde görmeye de her zaman devam edeceğim' dedi.

Konuşmaların ardından kahvaltı programı ikramlarla son buldu.