Son yıllarda yetki ve sorumlulukları azaldığı için gözden düşen muhtarlık, maaşlara yapılan zamla yeniden gözde oldu.

KADIN ADAYLAR ARTTI

31 Mart yerel seçimlerinde yarışacak muhtar adaylarının sayısında patlama yaşanırken, kadın adaylığında da artış yaşanıyor. Muhtar aylıklarını iki bin lirayı bulması muhtarlığı yeniden gözde yaptı. Maaş artışının yanı sıra uzun süre emekli olmayan muhtarlar için sıkıntılar çıkaran Sosyal Güvenlik Primi (SGK) de devlet tarafından karşılanmaya başlandı.

MUHTAR SAYISI 3 KAT ARTTI
31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde belediye başkanları ve meclis üyelerinin yanı sıra yerel yönetimin ilk ayağı olan muhtarlar da seçilecek. Son dönemde özlük haklarında yapılan iyileştirmeler nedeniyle çok sayıda kişi muhtar adayı olmak için yola çıktı. Erkek adayların yanı sıra kadınlar da mahallelerinin yönetiminde söz sahibi olmak için kolları sıvadı.
31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde belediye başkanlığı ve meclis üyeliğinin yanı sıra muhtar olmak için de kıyasıya yarış yaşanıyor. Bir çok mahallede şimdiden 4-5 kişi muhtarlık için adaylığını açıklayıp çalışmaya başlamış durumda.

MERKEZ MAHALLE MUHTAR ADAYI SAYISI

Alparslan Mahallesi, Altınyaprak Mahallesi,Altınkaya Mahallesi, Büyükcami Mahallesi,Bahçeler Mahallesi, Cumhuriyet Mahallesi, Çilhane Mahallesi, Emirefendi Mahallesi, Fatih Mahallesi, Fevzi Çakmak Mahallesi, Gaziosmanpaşa Mahallesi, Gazipaşa Mahallesi, Hacınabi Mahallesi, İshaklı Mahallesi, İsmetpaşa Mahallesi, Kavakpınar Mahallesi, Kemalpaşa Mahallesi, Kızılırmak Mahallesi ,Mevlana Mahallesi, Tabakhane Mahallesi, Yaka Mahallesi

Bafra'da 21 Merkez Mahallede Şu ana kadar 104 Muhtar adayı çıktı.Bu sayı’nın Ocak sonuna kadar daha da artacağı söyleniliyor.