Bafra'da kurulacak Sera OSB paydaşları ile düzenlenen istişare toplantısında konuşan Belediye Başkanı Zihni Şahin, 'Medikal OSB milli ekonomiye büyük katkı sağlayacak' dedi

Bafra'da kurulacak Sera OSB ile ilgili paydaşların katıldığı istişare toplantısında Medikal OSB ile ilgili görüş alışverişinde bulunuldu. Düzenlenen toplantıya Kaymakam Ali Fuat Türkel, Belediye Başkanı Zihni Şahin, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, AK Parti İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven, Samsun Mediküm Derneği Başkanı Ahmet Aydemir ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

BAFRA’NIN UMUDU TARIM VE SANAYİDE

Medikal İhtisas OSB’nin proje ihalesini yaptıklarını hatırlatan Kaymakam Türkel, "Sırada altyapıyla ilgili yapılacak ihale var. Bu ihaleyi de önümüzdeki yılın ilk üç ayında yapılmasını arzu ediyoruz. Eğer bununla ilgili kaynak aktarılırsa önümüzdeki yıl arsa tahsisine başlamayı planlıyoruz. Burada üretilecek ürünler hem yurt içindeki hastanelere satılacak hem de önemli bir ihraç ürünü haline gelecek. Bafra’da şu anda mevcut OSB’de 680 kişi çalışıyor. Medikal OSB ile bu rakam daha da yukarılara çıkacak. Bafra’nın umudu tarım ve sanayide" dedi.

BAFRA BİZİ SAHİPLENDİ

Bafra'nın Medikal OSB'ye büyük önem verdiğine dikkat çeken Samsun MEDİKÜM Derneği Başkanı Aydemir Belediye Başkanı Zihni Şahin ile bu konuda defalarca istişarede bulunduk. Sonrasında gördük ki Bafra bizi sahipleniyor. Bu bizim için çok önemliydi. Yatırım yapacağımız şehirle bütünleşmek bizim için çok önemli. Kamunun bu işin içinde olması herkes açısından çok değerli. Bafra Medikal İhtisas OSB, bu ürünlerin üretileceği Türkiye'deki en geniş bölge olacak" diye konuştu.

BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR

Belediye Başkanı Zihni Şahin, Medikal OSB'nin sadece Bafra için değil, Türki ekonomisi için de büyük önem taşıdığına dikkat çekerek, "Bu yapılanmayla inşallah Türkiye’nin kalkınmasında milli ekonomiye katkı sağlayacaktır. Çünkü artık dışarıdan alınacak tüm medikal cihaz ve aletleri bizim ürünümüz olacak. Para bizde kalacağı için milli ekonomiye de büyük katkı sağlayacak" ifadelerine yer verdi.