Bafra’da her geçen gün artan özel okul sayısı eğitimi olumsuz etkiliyor. Özel okul açma kriterlerini tam anlamı yerine getirmeyen kişiler okulları rahat bir şekilde açabiliyorlar. Açtıkları özel eğitim kurumlarını sadece ticari amaç için açan kişiler öğrenci kaybetmemek ve para kazanmak için öğrencilerin notlarını hakkında daha fazla şişirilmiş bir şekilde veriyorlar.

OKULDA BAŞARILI ANCAK SINAVDA BAŞARISIZ

Bafra’da Özel okullarda okuyan öğrenciler her yıl takdir ve teşekkür belgesi ile yıl sonunu tamamlaya dursun ancak TYT ve AYT sınavlarında ise durum tam tersine dönüyor. Okulda hormonlu not alıp zirveyi gören öğrenciler TYT ve AYT sınavlarında ise 4 yıllık herhangi bir lisans bölümünü tutturmakta zorluk çekiyor. Hal böyle olunca her sene Bafra’nın TYT ve AYT sıralamalarında en alt seviyelerde olması da normal olarak tanımlanıyor.

OKULLARDA BAŞARILI SINAVLARDA BAŞARISIZ

Şişirilmiş notlar sayesinde sürekli başarılı olarak gözüken öğrenciler sınava girdiğinde en başarısız öğrenci olarak ortaya çıkıyor. Okullarda sınavlardan ful puan alan öğrenci üniversite veya lgs sınavlarında birçok soruyu yapmadığının yanında başarısız oluyorlar yani tek avantajları okul puanı olan bu öğrenciler şehrin eğitim kalitesini ve başarısını düşürüyor.

BAFRA EĞİTİM KALİTESİNİ DÜŞÜRÜYOR

Bafra’da  Az çok toparlanan Bafra eğitimi denetlenmeyen özel okullardan dolayı yine düşük kalıyor. Amaç özel eğitim kurumu açıp eğitim kalitesini yükseltmek ama Bafra’da bu durum tam tersine dönüyor. Fiziki şartlar konusunda devlet okullarından daha kaliteli olan özel okullar ama beşeri olarak başarılı öğrenci yetiştiremiyor. Bundan dolayı Bafra eğitimine olumsuz yansıyor.

FATURALARDA USÜLSÜZLÜK MÜ VAR?

Bafra’daki özel okullarda yapılan usulsüzlük iddiaları şişirme notlarla da sınırlı kalmıyor. Yıllık milyon liraların girip çıkıldığı özel okullarda fatura da usulsüzlük yapıldığı da iddia ediliyor. Her yıl belirli bir harcama göstermesi gereken özel okul sahipleri bu harcamayı yapmıyor. Ancak anlaşmalı oldukları bazı mali müşavir ve muhasebeciler ile bunu fatura üzerinde düzeltiyorlar ve devletin sırtına da ek yük bindirmiş oluyorlar.