Sigara içme yasağı geçtiğimiz günlerde gelmişti. Korona virüsle mücadele kapsamında İçişleri Bakanlığı 81 ilde tüm illerde cadde ve sokaklarda sigara içilmesinin yasaklandığını duyurdu. Peki sigara içmenin cezası ne kadar?

Sokakta sigara içmek yasak mı? sorusu Türkiye gündeminin en çok merak edilen konularının başında geliyor. İçişleri Bakanlığı dün son dakika olarak yayınladığı genelgede açık havada sigara içme yasağı getirdi. Sigara içme yasağı genelgesi ise merakla araştırılmaya başlandı. İşte İçişleri Bakanlığı sigara içme yasağına dair detaylar...

SOKAKTA SİGARA İÇME CEZASI NE KADAR?

Yasağa uymayanlara Kabahatler Kanunu’nun 32’nci ile Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282’nci maddeleri kapsamında işlem yapılacak. Ülke genelinde açık alanlarda sigara içme yasağına uymayanlara kesilecek para cezası 900 TL olarak sabitlendi. Maske takmayanlara da aynı ceza kesiliyor.

SİGARA İÇME YASAĞINA KAFE-RESTORANLAR DAHİL Mİ?

Koronavirüs tedbirleri kapsamında getirilen sigara yasağı mekanları kapsamıyor. Buna göre açık alanları veya bahçeleri bulunan mekanlarda sigara içilebilecek. Ancak mekanın önüne çıkılarak toplu halde bir arada bulunarak sigara içilmesi yasak olacak.

Bafra İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun bugün aldığı karar

BAFRA’DA SİGARA YASAĞI OLAN CADDE VE ALANLAR

Cuma gününden itibaren

TEKEL CADDESİ

100.YIL BULVARI

ALAÇAM CADDESİ

GENÇLİK CADDESİ

HÜKÜMET CADDESİ

Cumhururiyet Meydanı,Otogar,Büyük Küçük Pazar yeri,Samsun Minbüs garajı

İlçe Kaymakamı istediği takdirde sigara içilmeyecek alanları genişletebilir.