AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti, 2019 yılının son aylarından itibaren kongre sürecine giriyor. Yerelde mahalle delegelerinden başlayan süreç, il başkanının belirlenmesine kadar devam edecek. Henüz kongre tarihlerinin açıklanmamasına rağmen, siyasi partilerin Bafra İlçe Teşkilatlarında ilçe başkanları yavaş yavaş yönetimlerini oluşturmaya başladı.
AK PARTİ’DE YÖNETİM ADAY BOLLUĞU YAŞANABİLİR.
AK Parti Merkez Karar ve Yönetme Kurulu Toplantısında kongre sürecinin 7 Ekim’de başlaması için karar alınmış ve MYK bu konuda yetkilendirilmişti. Buna göre Kasım ayının ortalarına kadar delege seçimleri yapılacak ardından da Aralık ayında da ilçe kongreleri yapılacak.

AK Parti Bafra ilçe teşkilatı 2 yıllık kongre süresini doldurmadığı  için 2020’nin mart ayında kongreye gidecek.

DELEGE SEÇİMLERİ BAŞLADI

Bu kararın ardından AK Parti Bafra İlçe Başkanlığı Delege seçimlerine başladı. 2020’nin mart ayında yapılacak kongrede AK Parti genel merkezi muhtemelen Mevcut Başkan İbrahim Semiz ile yola devam edecek.

Başkan İbrahim Semiz’in bu dönem özenli bir yönetim hazırlayacağı kanısındayım.Göreve geldiği gün itibari ile yoğun bir tempoda 1 genel seçim ve 1Yerel seçim atlatan İbrahim Semiz,partisi tarafından başarılı kabul edildi ve 2020’de yapılacak olan kongrede tek aday olarak çıkması yüksek ihtimal gözüküyor.

ŞÖYLE DÜŞÜNÜYORUM DA YENİ YÖNETİMDE KİMLER OLUR,KİMLER GİDER DİYE…

Kamu ihalelerine girenler, belediyelerle ticari ilişkiler içinde olanlar, siyaseti rant ve menfaat amaçlı yapanlar, bakan, milletvekili ya da belediye başkanının akrabası olanlar yönetimlerde yer almayacak. İl genel meclisi veya belediye meclisi üyeleri yönetimlerde görev alamayacaklar.

AK Parti Genel Merkezi’nin belirlediği bu kriterler il, ilçe, kadın ve gençlik kolları kongrelerinde titizlikle uygulanacak.

Kriterlere göre, teşkilat yönetimlerinde geniş kapsamlı değişiklik olacak.

AK Parti il ve ilçe teşkilatlarında mevcut yönetim kurulu üyelerinin en az yüzde 50’sinin değişmesi bekleniyor.

KİMLER GİREBİLİR KİMLER GİDEBİLİR

Partinin kadrolu ilçe yöneticileri olarak kabul gören,Abdurrahman Aksoy, İsmail Kuloğlu,teşkilat tarafından da benimsenen ve partilerine karşı kendilerini ispat etmiş isimler.Önümüzdeki yoğun dönem için müsaade isteyebilirler.

MHP BAFRA TAŞKİLATI

MHP Bafra İlçeTeşkilatı yıl sonunda ya da yılın ilk ayı ilçe kongresine gidecek.

2019 Mart Yerel Seçimlerinde Cumhur İttifakı ile uyumlu bir çalışma geçiren MHP İlçe Başkanı Barbaros Turna,nın bu uyumu ve Başarısı MHP İçinde bazı muhalif grupları rahatsız etmiş durumda.

MHP İlçe Başkanı Barbaros Turna’yı İl Başkanına ve Genel Merkeze şikayet edenler eli boş dönünce Şimdi ise  İlçe Başkanlığı için ayak oyunları yapıyorlar.

Bu ayak oyunlarının içinde olanların,

Karşı tarafın ayağının altına tabiri caizse,

Muz kabukları atmaya başladığını duyduk!

Malum bir geçimsizlik,

Bir hazımsızlık,

Bir koltuk hırsı almış başını gidiyor!

Bunlar Ya böyle ayak oyunları içinde olur

Ya da karşı tarafa çamur at izi kalsın mantığıyla hareket ederler

MHP İlçe Başkanı Barbaros Turna,temiz yüzlü,ağır başlı,adı akçeli işlerle anılmayan bir başkan.

Büyük olasılıkla Turna, İlçe Kongresine genel merkezin tek adayı olarak girecek ve MHP Ruhuna aykırı hareket eden yönetim kurulu üyelerinin hiç birini yönetime almayacağı gelen bilgiler arasında…

Hafta İçinde İYİ PARTİ VE CHP