Samsun ve Bafra’da  çok sayıda kişiyi dolandıran 'Sülün Osman' lakaplı ünlü dolandırıcı 45 yaşındaki Recep Ö. yakayı ele verdi. Çok sayıda dolandırıcılık suçundan sabıkası olduğu ortaya çıkan şahıs çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

5 BİN LİRAYA ASRİ MEZARLIKTAN YER SATMIŞ

Poliste yapılan sorgusu ve incelemede Recep Ö’nün bir aileye 5 bin lira karşılığında Bafra Asri Mezarlık’ta mezar yeri sattığı ortaya çıktı.

86 YAŞINDAKİ KADINI DOLANDIRDI

Bir başka olayda ise Recep Ö., Samsun'un Bafra ilçesi Çilhane Mahallesi'nde oturan 86 yaşındaki R.A.’nın evine giderek "Oğlunun bana 5 bin lira borcu var, ödemiyor" diye para istedi. Yaşlı kadın, “Oğlum 22 senedir burada değil, nasıl sana borcu olur" diye karşılık verdi. Bunun üzerine Recep Ö.'nün "Sen parayı ödemezsen icraya vereceğim" diyerek tehdit etmesi üzere korkan yaşlı kadın biriktirdiği 2 bin 600 lirayı Recep Ö.’ye teslim etti. Parayı alan Recep Ö. bir gün sonra yaşlı kadının evine gelerek tekrar para istedi. Kadının üzerinde bulunan 460 lirayı da alan dolandırıcı tekrar geleceğini ve paranın geri kalanını hazırlamasını istedi. Kara kara düşünen yaşlı kadın olayı komşusuna anlattı. Komşusunun da "Sen dolandırılıyorsun, polise ara" demesi üzerine yaşlı kadın, polisi arayarak şikayetçi oldu.

İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri kısa sürede Bafra’nın Sülün Osman’ı olarak tanınan Recep Ö.’yü yakalayarak gözaltına aldı. Zanlı, İlçe Emniyet Müdürlüğünde yapılan işlemlerinin ardından sevk edildiği Bafra Adliyesinde mahkemece tutuklanarak Bafra T Tipi Cezaevine gönderildi.