Vatani görevlerini yaparken şehadet şerbeti içen Bafralı 70 şehit için, Bafra Kredi Yurtlar Kurumu öğrencileri yurt bahçesine şehit aileleri ile birlikte 70 fidan dikti.

Program, aziz şehitlerimiz için saygı duruşu ve daha sonra istiklal marşının okunmasının ardından, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencisi MohammedMohammednur’un Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

Programda açılış konuşmasını Kredi Yurtlar Kurumu Samsun İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu yaptı. Kasapoğlu konuşmasında, “Bizler istedik ki Çanakkale ruhunu, Afrin ruhunu unutturmayalım. Burada ki Bafralı şehitlerimizi unutmamak adına bahçemizde ve (KYK) Kredi Yurtlar Kurumu topraklarında yaşatacağız. Her bir genç, Bafralı şehitleri minnet duygusuyla yâd edecekler.” Dedi.

“Çok anlamlı bir günde bir arada olmaktan mutluluk duyuyorum.” diyen Belediye Başkanı Zihni Şahin’de yaptığı konuşmada gençlere seslenerek şunları söyledi: “Sevgili gençler, bu ülke kolay kazanılmadı. Her şeyden önce bizim sizlerden istediğimiz, bu memleketin nasıl kazanıldığını, nasıl yaşatılabileceğini, varlığını nasıl devam ettireceğini çok iyi anlamak lazım. Sıradan bir vatandaş olmaktan ziyade hepimizin ülkemiz için sorumluluk duygusunun yüksek olması lazım. Bu coğrafyada bizleri istemeyen emperyalist güçlere karşı bilinçli bir toplum olmamız gerekiyor ki onlara karşı koyabilelim. Tarihimizden, geçmişimizden, kültürümüzden haberimiz olmalı ki geleceğimiz olsun. Ülkemiz fedakârlar sayesinde ayakta duruyor. Bu topraklarda çok şehit verdik. Şair diyor ki “Ülkü denen nazlı gelin erde şan ister! Büyük devlet kurmak için büyük kan ister” Yüce milletimiz bu topraklar için fazlasıyla bedel ödedi. Milletimiz inşallah ebediyete kadar bu topraklarda hür ve bağımsız olarak varlığını devam ettirecektir. Dün Sakarya’da, Çanakkale’de, Dumlupınar’da yedi düvele karşı verilen mücadelelerde şehit verirken, bugün de ülke bütünlüğünü bozmak isteyen PKK, PYD, YPG, DEAŞ vsterör örgütleri ve maşalarını elinde tutanlara karşı büyük mücadeleler veriliyor ve şehitler veriyoruz. Bu vesile ile ülkemiz için geçmişten bugüne kadar vermiş olduğumuz şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyorum. Ailelerine sabırlar diliyorum. En önemli varlıklarını bu memlekete feda eden insanlar, her zaman başımızın tacıdır. Gazilerimizden vefat edenlere rahmet, hayatta olanlara da uzun ömürler diliyorum. Bugün hem onları anma hem de hatıralarını yaşatma adına böyle bir düşünceyi ortaya atarak hayata geçirme noktasında emek veren herkesi tebrik ediyorum. Buna benzer tüm faaliyetlerde bizlerin üzerine ne düşerse yapmaya hazır olduğumuzu ifade etmek istiyorum.“ dedi.

Daha sonra Bafra Kaymakam vekili Yavuz Güner bir konuşma yaptı. Konuşmada, “Ben bu güzel öğrencilerimizin çalışmalarına girişten itibaren şahit oldum ve bu güzel öğrencilerimiz şehit ailelerini kapıdan itibaren saygı ve sevgiyle karşıladılar kendilerine şahsım adına ve şehit ailelerinin adına çok teşekkür ederim.  18 Mart Çanakkale Şehitleri anma programını fidan dikme programı ile birleştirmişsiniz. Bu programla birlikte şehit olan Mehmetçiklerimizin adlarını diktiğiniz fidanlarla yaşatmaya çalışıyorsunuz, bunun için sizlere minnettarız.” dedi.

Konuşmaların ardından, Kredi Yurtlar Kurumu öğrencileri tarafından ‘askere dua’ adlı şiir okundu. Programda Bafra Müftüsü Necmettin Kayar’ın tüm şehitler için duada bulunmasının ardından fidan dikimi için yurt bahçesine geçildi. Program, Bafra Belediyesi’nin yemek ikramının ardından katılımcılara takdim ettiği Kur’an-ı Kerim ve Türk Bayrağı hediyeleri ile sona erdi.

Programa, Bafra Kaymakam vekili Yavuz Güner, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin’in yanı sıra Bafra Cumhuriyet Başsavcısı Turgut Türkmen, Bafra Emniyet Müdür vekili Murat Öner, Bafra Jandarma Komutanı Yüzbaşı Yusuf Karadeniz, Kredi Yurtlar Kurumu Samsun İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, daire amirleri, şehit yakınları ve çok sayıda öğrenci katıldı.