Çok başarılı bir subay olan Tümgeneral Yaşar Kadıoğlu aynı zamanda Türkiye'nin en büyük hava Fotoğrafçılarından birisidir. Bafra ve Samsun bölgesinde yürütülen havacılık faaliyetlerinin gönüllü destekçilerinden birisidir.

Fetö kumpası ile ordudan ayrılmak zorunda kalan ve sonra özel sektöre geçen Yaşar Kadıoğlu daha sonra çok güçlü bir hukuki mücadele vererek malum örgütü dize getirmiş ve hava kuvvetlerine geri dönmüştü. 15 Temmuz’dan sonra dönemin başbakanı Binali Yıldırım’ın önerisi ile Çiğli ikinci ana jet üs Komutanlığına Tuğgeneral olarak atandı. Buradaki başarılı Bir görev süresinden sonra hava kuvvetleri Komutanlığı karargahında değerlendirme denetleme gibi etkin bir birimde görevlendirildi. 2020 yüksek askeri şura değerlendirmelerinde tümgeneral olarak terfi ettirildi

Milli Savunma Bakanlığı, tarafından 15 Temmuz'un ardından görevinize geri dönün çağrısına kayıtsız kalmayan Yaşar Kadıoğlu, rütbesini tekrar takmıştı. Tuğgeneral Yaşar Kadıoğlu'nun Samsun'un Bafra ilçesi Elifli Mahallesi nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi.