Günümüz şehirlerini en temel problemlerinden birisi kuşkusuz betonlaşma ve insanların yeşile duyduğu özlemdir. Özellikle önceden mahalle aralarında, parklarda ve çimenlerde büyüyen çocuklarımız artık betonun ve asfaltın üzerinde büyüyor. Günlük hayatın ve işin stresinden sıkılan vatandaşlarımız da biraz olsun huzur bulabilmek ve şehrin kalabalığından, gürültüsünden ve karmaşıklığından kurtulmak biraz olsun dinlenmek için genellikle yeşil alanları tercih ediyor. Bu kapsamda Bafra’da  güzel 4 doğaadresini sizin için derledik.

 İşte o yerler.

1- ÇAMLIK

Çamlık  her Bafralı vatandaşın kuşkusuz bir kere mutlaka gittiği yerdir. Bu yüzden de listemizde birinci sırada olmayı hak ediyor. Gerek büyüklüğü, gerek içinde barındığı aktivite alanları nedeniyle piknik severlerin bir numaralı tercihi. Son günlerde Bafra Belediyesinin yapmış olduğu düzenlemelerle Bafralı vatandaşların ilk tercihi.  Bafralı vatandaşların akciğeri konumunda olan Çamlık, özellikle Yaz aylarında dolu oluyor. Sizler de ailenizle piknik,spor ve Mangal keyfi yapabilirsiniz.

2- ADNAN MEDNDERES PARKI

Şehrin Yüksek konumunda olmasından dolayı bol oksijen dolu.Piknik alanları,Çaybahçesi.Çocuk oyun alanları ve Süs havuzuyla listemizde ikinci sırayı aldı

3- BÜYÜK PARK

Bafra’nın Büyükcami Mahallesinde Bulunan Bafra’nın en eski yeşil alan parkı Asırlık Büyük Park.

Şehir Merkezine yakınlığından dolayı çevre sakinlerinin vazgeçemediği bir yer. Parkın içinde bolca çam ağaçlarına rastlayabilirsiniz. Piknik yapmak ve spor yapmak için çok ideal bir yer Çocuklarınız içinde oyun parkı bulunmaktadır.

4- ALPASLAN TÜRKEŞ PARKI

Alpaslan Türkeş Parkı, doğa ve yeşil için Bafra Belediyesinin en son geliştirdiği proje. Alpaslan Türkeş adı verilen Park Bafra Adliyesinin yanında  bulunuyor. İçerisinde birbinden farklı ağaç çeşitlerini barındıran Alpaslan Türkeş Parkı’nda günün yorgunluğunu atabilirsiniz.