2016/2017 eğitim öğretim yılında Bafra İsmet İnönü İlkokulundan ayrılarak eğitim-öğretime başlayan Bafra Mehmet Akif Ersoy İlkokulunda Okul Öğrenci Meclis Başkanlığı seçim heyecanı yaşandı.


Her yıl olduğu gibi bu yılda Milli Eğitim Bakanlığı Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Yönergesi çerçevesinde Bakanlıkça belirlenen iş takvimi yazısına bağlı olarak Cumhuriyetimizin demokrasi ile güçlendirilmesi;  öğrencilerimizde yerleşik bir demokrasi kültürünün oluşturulması, hoş görü ve çoğulculuk bilincinin geliştirilmesi, kendi kültürünü özümsemiş, millî ve manevî değerlere bağlı, evrensel değerleri benimseyen nesillerin yetiştirilmesi; öğrencilere seçme, seçilme ve oy kullanma kültürünün kazandırılması; katılımcı olma, iletişim kurabilme, demokratik liderliği benimseyebilme ve kamuoyu oluşturabilme becerilerinin kazandırılması amacı ile Okul Öğrenci Meclis Başkanlığı seçimi gerçekleştirilmiştir.


Bafra Mehmet Akif Ersoy İlkokulunda 2-3 ve 4. sınıfta seçilen 6 öğrenci temsilcisi Okul Öğrenci Meclis Başkanlığına adaylığını bildirmiş ve 17-21 Ekim 2016 tarihleri arasında okulda tanıtım faaliyetlerini düzeyli ve tatlı bir rekabet havası içinde tamamlamışlardır.
24 Ekim 2016 Pazartesi günü 09.00-14.00 saatleri arasında Bafra Mehmet Akif Ersoy İlkokulunda 2-3. ve 4. sınıfta öğrenim gören 240 öğrenci okulda kurulan 2 sandıkta oy kullanmışlardır. Adaylar içerisinde 70 oy ile 2/A sınıfından Berrak Rüya YILDIZ yeni açılan okulun ilk Okul Öğrenci Meclis Başkanı seçilmiştir. Okul Müdürü Mehmet GÖKMEN seçilen öğrenciyi tebrik ederek, başarılıçalışmalar dileklerinde bulundu.