Siyaset kulisleri aylardır "ha kuruldu", "ha kurulacak" denilen yeni partiyi konuşuyor. Kurulacak bu yeni parti projesinin başında ise eski başbakanlardan Ahmet Davutoğlu ve eski ekonomi bakanlarından Ali Babacan'ın olacağı söyleniyor. Bu iki ismin kuracağı partinin, AK Parti'nin ilk kuruluş felsefesi çizgisiyle hareket edeceği konuşuluyor.

GÖREVDEN ALINMIŞTI..

AK Parti'nin küskünleri olarak bilinen Davutoğlu ve Babacan'ın kuracağı yeni partinin diğer kurucuları arasında eski bakanlardan Nihat Ergün'ün de olacağı iddia edilmişti. Bilindiği gibi Nihat Ergün Kocaeli'de il başkanlığı, milletvekilliği ve bakanlık görevlerinde bulunmuştu. 17/25 operasyonlarından sonra ise görevden alınmıştı.

SAMSUN’A GELİYORLAR

Yeni Kurulucak Parti’nin temsilcilerinin Mayıs Ayı içinde Bafra’da olacağı ve geçmiş dönemlerde İlçe Başkanlığı ,İlçe Belediyelerinde Başkanlık yapıp ama sonradan tekrar aday gösterilmemiş ve Yönetimde görev almamış isimlerle görüşüleceği ifade ediliyor.

BAŞARILI BİR TEŞKİLAT VE BAŞARILI BİR BAŞKAN

Yeni kurulacak partiyle ilgili Bafra’da kimse somut adım atamıyor. Bunda AK Parti’nin Başarılı bir Bafra ilçe Başkanı ve Başarılı bir   Belediye Başkanının olması temel etkenlerden biri olarak görülüyor.