Bakanlık merkez binasında gerçekleşen kabulde, milli sporcular; Fatma Zehra Köse, Deniz Selin Ünlüdağ, Iryna Shchukla, Melis Sarıçam ve Enver Yıldırım’ın yanı sıra eskrim federasyonu yönetim kurulu üyeleri ile milli takım antrenörleri de yer aldı.

Bakan Çağatay Kılıç, eskrimde son dönemde elde edilen tarihi başarıların kendileri için büyük bir öneme sahip olduğunu söyledi.

Milli eskrimcilerin elde ettikleri başarıların 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları başta olmak üzere birçok uluslararası spor organizasyonunda sürmesini temenni ettiklerini belirten Bakan Çağatay Kılıç, “Eskrimde son dönemde kazanılan başarılar, bizleri gelecek adına ümitlendiriyor. Sporcularımızın tarihe geçen bu güzel derecelerini istikrarlı bir şekilde sürdürmeleri adına yoğun şekilde çalışmaları gerekiyor. Bizler de kendilerine her zaman destek vermeye devam edeceğiz” dedi.

Bakan Çağatay Kılıç, Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezleri’nin (TOHM) milli sporcuları en iyi şekilde geleceğe hazırladıklarını belirtirken, “Bu güzel başarılar ne kadar doğru bir yolda ilerlediğimizi gözler önüne seriyor. Tokyo 2020 başta olmak üzere gelecek olimpiyat ve paralimpik oyunlarında da ay-yıldızlı bayrağımızı en iyi şekilde temsil edecek genç sporcularımızı ülke sporuna kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.