D sınıfı 25 yataklı yeni devlet hastanesi inşaatını 2018 yılı içerisinde ihale etmeyi planladıklarını belirten Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan; ‘’ 19 Mayıs Devlet Hastanesini yatırım çerçevesine aldık. 19 Mayıs Belediye Başkanımız ile görüştük. Hastane yerimizin imar çalışmaları tamamlandı. Bu yılın içerisinde ihale etmeyi planlıyoruz. 19 Mayıslıhemşehrilerimize hayırlı olsun.’’ dedi.

Hafta sonu yoğun bir program ile Kadın Kolları ve Gençlik Kolları Kongresi gerçekleştirilen 19 Mayıs İlçesinde birlik ve beraberlik mesajı verildi.

İlçe Başkanlığı seçimlerinin hemen ardından Kadın Kolları Kongresinde yeniden başkan seçilen Fatma Kalaycı ile yola devam edilirken, Gençlik Kollarında ise yaş itibariyle görevi sona eren Hakan Yazar’ın yerine Fatih Yıldırım görevi devraldı.

3F Dönemi Başladı.

Cumartesi günü Safiye Ölmez Kadınlar Kültür Merkezinde gerçekleştirilen Kadın Kolları kongresi ve Pazar günü 19 Mayıs Belediyesi Düğün Salonunda gerçekleştirilen Gençlik Kolları Kongresinde birlik ve beraberlik vurgusu yapan 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu; ‘’ Geçen hafta ilçe başkanlığı kongresinde kurucu gençlik kolları başkanı Fatih Seven Kardeşimiz görevi devraldı. Kadın kolları kongresinde başarılı başkanımız Fatma Kalaycı kardeşimiz görevine devam etti. Bugün ise 4 yıllık görev süresince başarılı bir gençlik kolları başkanlığı gerçekleştiren Hakan Yazar Kardeşimiz yaş itibariyle görevini Fatih Yıldırım kardeşimize devretti. Ak Parti İlçe Başkanlığımızda 3F dönemi başladı. 2019 zorlu bir süreç bu süreçte oylarımızı arttırarak yolumuza devam etmek istiyoruz. Bununda ilk etabı 24 Marttaki Cumhurbaşkanımızın Samsunumuza ziyareti. Onu en iyi şekilde karşılayıp, 2019 seçimlerinin hazırlıkları için ilk adımı atmış olacağız. 2019 seçimleri ile Türkiye yepyeni bir sisteme geçecektir. Her seçim diğerini etkiler. Mahalli seçimlerde alacağımız netice, cumhurbaşkanlığı seçimine de yansıyacaktır. Kişisel hesapları bir kenara bırakmalıyız.’’ dedi.

Kongrelere, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, AK Parti İl Başkanı Hakan Karaduman, Kadın Kolları Başkanı Rabia Baykeser, Gençlik Kolları Başkanı Caner Göktepe ve partililer katıldı.