Bafra Belediyesi'nin katkılarıyla gerçekleşen ve sokak hayvanlarının dramına dikkat çekerek hayvan sevgisini çocukların minik yüreklerine aşılamayı hedefleyen film, Çelik Park AVM’de düzenlenen galanın ardından 03 Haziran’da Türkiye genelinde sinemalarda vizyona giriyor.

 

Sosyal Sorumluluk Projelerine destek vermeye devam eden Bafra, başrollerinde Bafralı çocukların ve sokak köpekleri Bal ile Betty’nin oynadığı çocuk sineması “Sokak Köpekleri Bal ile Betty” filminin galasına ev sahipliği yaptı. Yönetmenliğini Fedai Çakır’ın yaptığı ve başrolünde “köpekler ve çocukları”ın olduğu ilk sinema filmi olma özelliği taşıyan “Sokak Köpekleri Bal ile Betty”ningalasına ilgi büyük oldu.

 

Filmin galasında kısa bir konuşma yapan Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin şunları söyledi: “Bafra’mız için birlikte proje çalışmaları yürüttüğümüz Eyüp Elmas beyin devreye girerek başlamasına vesile olduğu bu güzel projenin bugün burada Galası yapılıyor. Bu bizleri çok mutlu etmiştir. Biz bu filme elimizden gelen tüm gayretle desteğimizi verdik. Kendilerini kendi iradeleri ile idare edemeyen bütün varlıklar bizlere emanettir. Onlara sahip çıkmak ta bizim görevimiz. Hayvanları ve nebatatı sevmeyen insanların insanları sevebileceğine ben pek inanamıyorum. Eğer bitkiler ve hayvanlar olmasa dünyamızın anlamı olur muydu? O bakımdan bütün canlıları korumak ve kollamak biz insanların görevi. Bu proje gündeme geldiğinde bu işin olabileceğine inandıktan sonra elimizden geleni yaptık. Bu manada maddi ve manevi olarak destek veren tüm dostlarımıza da teşekkür ediyorum. Bu arada filmimizin İstanbul’da Cumartesi günü galasını yaptık. Eyüp Belediyesi ve hemşeri derneklerimizin katılımları ile güzel bir gün geçirdik. Bafra’mızda gençliğimize ve çocuklarımıza hayvanlara sahip çıkma adına mesaj verecek bir filmin çekilmesinden son derece onur duyduğumu ifade ederek, emek veren herkese çocuklarımıza, yönetmenimiz Fedai Çakır’a ve Yapımcı Adil Elmas beye teşekkür ediyorum”

 

Yapımcılığını Adil Elmas’ın, yönetmenliğini Fedai Çakır’ın yaptığı ve başrolünde iki yıl önce sokaktan alıp sahiplenilen Bal ve Betty isimli köpeklerle Bafra’lı çocukların rol aldığı “Sokak Köpekleri Bal ile Betty” sinema filminin Premier Sinemaları düzenlenen galasına ilgi büyük oldu. Galaya; Bafra Kaymakamı Halis Arslan, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra Protokolu,  Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri, iş çevresinin tanınmış simaları, Bafra’da filmde oyuncu olarak yer alan 39 çocuk, aileleri ile yine Bafra’da filmde rol alan Bafralılar ile ailelerinin yanı sıra, Yönetmen Fedai Çakır, Yönetmen Yardımcısı Doğuşhan Çakır ile oyunculardan, Esila Sönmez, Yiğit Türken, Sinem Göz, Yeliz Ateş ve filmin kahramanları "Bal" ve "Betty" katıldı.

 

Programın sonunda Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin’e filmin yapımcısı ve yönetmeni tarafından plaket takdim edilerek hep birlikte filmi izlemek üzere sinema salonuna geçildi.

 

Katılımcılar Filmin başkahramanları Bal ile Betty ile bol fotoğraf çektirirken, köpek korkusu olanlar ise bu korkularını köpekleri severek atmaya çalıştılar.

 

Türkiye'de başrolünde köpekler ve çocukların olduğu ilk ve tek sinema filmi olma özelliği taşıyan "Sokak Köpekleri Bal ile Betty"’nin Çelik Park Avm’de gerçekleştirilen galasının ardından film, 03 Haziran’da vizyona girecek.

 

BAFRA’LI 39 ÇOCUĞA PROFESYONEL OYUNCULAR TARAFINDAN BİR AY EĞİTİM VERİLDİ...

Gala sonrası vizyona girecek filmde sokak köpeklerinin dramı ve hayvan sevgisi anlatılıyor.  Bafra’da iki aylık bir sürede çekilen filmde Bafra’da yaşayan 39 çocuk rol aldı.  Yönetmen Fedai Çakır’ın çocuklarının iki yıl önce sokakta bularak sahiplendiği ve “dostlarım” diye tanımladığı Bal ve Betty isimli köpekler de filimde başrolü oynayarak olağanüstü bir performans sergilediler.

 

Yönetmen Fedai Çakır, yaptığı açıklamada, filmin, Bal ve Betty'in sokak köpeği olarak geçirdiği macerayı konu aldığını belirterek, "Filmimiz sokak köpeklerinin tek ihtiyacının sevgi olduğunu, sahiplenilmesi ve sokağa terk edilmemeleri gerektiğini anlatıyor."  Ayrıca “Sokak köpeklerini sevmeyebilirsiniz ancak onlara yaşam hakkı vermelisiniz” dedi.

 

Çakır, filmin çekimlerinin Bafra ilçesinde bir ayda tamamlandığını ifade ederek, katkılarından dolayı Bafra Belediyesine teşekkür etti.  Filmde rol alan Bafra'da yaşayan 39 çocuğa profesyonel oyuncular tarafından eğitim verildiğini anlatan Çakır, bu çocuklardan 3'ünün ana rolleri oynadığını söyledi.  Fedai Çakır, "Ama biz çocuklarımızı ayırmıyoruz. Hepsi bizim için başrol oyuncusu. Filmde oynayan Bal ile Betty, oğlumun ve kız arkadaşının sokaktan sahiplendiği sokak köpekleri." diye konuştu.

 

"SOKAK KÖPEKLERİNE KARŞI ÖNYARGIYI KIRMAK İSTİYORUM"

 “Sokak köpekleri Bal ile Betty” adlı sinema filmi ile geleceğimizi emanet edeceğimiz sevgili çocuklarımıza; çevre, hayvan ve doğa sevgisi ile sorumluluk algılarının yükseltilmesi ve geliştirilmesi hedefleniyor.  Yönetmen Fedai Çakır, toplumda sokak köpeklerine karşı bir önyargı olduğunu savunarak, çocuklara ve ailelere, onlara yaşam hakkı tanımaları için bir farkındalık oluşturmak istediklerini söyledi.