Samsun Balkan Türkleri Derneği Atatürk’ün vefat yıldönümü vesilesiyle dua ve konferans programı tertip etti. 10 Kasım 2016 Perşembe akşamı Samsun Balkan Türkleri Derneği binasında düzenlenecek programda ilk olarak Emin Demir Atatürk’ün ruhu için kuran-ı kerim okuyup dua edecek. Adından Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tarih bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Mucize Ünlü Atatürk konulu konferansını geçekleştirecek.

 Cumhuriyet’in kurucusu Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefat yıldönümünde yad etmek amacıyla anma programı düzenlemeyi düşündüklerini ifade eden Samsun Balkan Türkleri Derneği Başkanı Cihat Yılmaz, ‘‘Dernek binamızda yönetim kurulu ile yapmış olduğumuz toplantılarda her hafta farklı konu ile ilgili çalışmalar yürütüyoruz. Aylar önce 10 Kasım programımız için yönetim kurulu olarak bir dua ve konferans programı düzelemeye karar verdik. Kurtuluş Savaşı ile Türk milletinin yeniden ve daha güçlü bir şekilde tarih sahnesine çıkmasını sağlayan büyük önder Mustafa Kemal Atatürk onlarca askeri ve siyasi başarıları ile tüm dünyanın takdirini kazanmış saygın bir lider olarak tarihe adını altın harflerle yazdırmıştır. Ebediyete intikalinin 78. Yılında Atamızı dualarla anabileceğimiz güzel bir etkinlik düzenliyoruz. Programımıza Emin Demir hocamızın ilk olarak Atatürk’ün ruhu için Kuran-ı Kerim okuyup dua etmesi ile başlayacağız. Ardından Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tarih bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Mucize Ünlü Atatürk konulu konferansını geçekleştirecek.

10 Kasım 2016 Perşembe akşamı saat 18’de Dernek binamızda Atatürk’ü anma etkinliklerimiz çerçevesinde düzenleyeceğimiz dua ve konferansımıza tüm Samsun ve hemşehrilerimiz davetlidir. Bu vesile ile Cumhuriyetimizin kurucusu her daim fikirlerini, ilke ve inkılaplarını örnek aldığımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikalinin 78. Yılında rahmetle anıyoruz’’ şeklinde konuştu.