AK Parti Bafra İlçe Başkanı Av.İbrahim Semiz, Sinop'un ilçesi Durağan'a Noter olarak atandı.Noterlerin siyaset engeli olmadığı öğrenilirken, Semiz’in Durağan da göreve başladığı öğrenildi. 
BAŞKAN SEMİZ İLE ROPORTAJ
Brt Haber-Noterlik süreci nasıl başladı….
Başkan Semiz;Eylül 2020 Yılında 4.Kez AK Parti  ilçe başkanı oldum.İlçe Kongresi olmadan önce İl Başkanımız Av. Ersan Aksu ile istişare ettikten sonra noterlik başvurusunda bulundum .Başvurum ise Temmuz ayında kabul edildi.Bende göreve başladım…
Brt Haber-Aynı anda noter ve İlçe Başkanlığı yapmanız  kanunen bir engel oluşturacak mı?
Başkan Semiz:Noterlerin Siyaset engeli bulunmuyor. Noter başvurum kabul edildikten sonra İl Başkanımız Av.Ersan Aksu ile istişare ettik, İlçe Başkanlığını hemde Noterlik yapmaya devam edeceğim. Türkiye de şuan örnekleri çokça mevcut…
Brt Haber-İki görevi yapmak sizin için zor olmayacak mı?
Başkan Semiz: AK Parti Kurulduğu’nda kurucu yönetim kurulu üyesi oldum.2007 Yılında ise AK Parti ilçe başkanı oldum.2020’de ise 4.Kez ilçe başkanı oldum. Başkanlık Dönemlerimde 2007 Genel Seçim, 2009 Yerel Seçim, 2010 Referandum, 2011 Genel Seçim, 2018 Cumhurbaşkanlığı Seçimi, 2018 Genel Seçim, 31 Mart 2019 Yerel Seçim olmak üzere 7 Kez seçimlere girdim.Ve hepsinde teşkilatımla birlikte başarılı olduk.Demek istediğim şu ki biz bu davaya gönül verdik.Kurulduğundan bu güne AK Parti Genel Başkanımız  Recep Tayyip Erdoğan’nın çizgisinde hiç şaşmadık.Bu dava Millet davası bu dava Türkiyemizin davası ne kadar yorulsak da ilk günkü gibi çalışmaya devam edeceğiz.
Başkan Semiz, son olarak Bu Zamana Kadar 2 yıl Fazilet partisinde 8 yıl AK Parti’de Avukatlık ile İlçe başkanlığını birlikte yapmıştım.Şimdi ise Noterlik ile ilçe başkanlığını birlikte yapacağım.Zor olacağını zannetmiyorum.Biz Allah’ın izniyle her zorluğun altından kalkarız dedi.

ŞANLIURFA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ZEYNEL ABİDİN BEYAZGÜL, 1996-2018 yılları arası Noterlik yapmış.
2004-2015 yılları arası Ak Parti Merkez İlçe Başkanlığı
2015- 2018 yılları arası Şanlıurfa İl Başkanlığı yapmışTI.
Noterlik yaptığı dönemde İlçe Başkanlığı ve Ak Parti İl Başkanlığı yapmış.


İBRAHİM SEMİZ KİMDİR? NERELİ? KAÇ YAŞINDA?
İbrahim Semiz 1970 yılında dünyaya gelmiştir. İlköğretim eğitimini Bafra Gaziosmanpaşa İlkokulunda, Ortaokul ve Liseyi ise Bafra İmam Hatip Lisesi’nde okumuştur.
Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu İbrahim Semiz Samsun Alaçam doğumludur.
Avukatlık stajının ardından 1993 senesinde Samsun Bafra’da serbest avukat olarak iş hayatına atılmış, 27 seneden fazla Bafra’da avukat olarak çalışmıştır. Ayrıca Samsun 19 Mayıs Üniversitesi, Bafra Meslek Yüksek Okulu’nda Ticaret Hukuku Dersi, Bafra İmam Hatip Lisesinde Felsefe, sosyoloji ve mantık dersi, Bafra Lisesinde ise hukuk dersleri vermiştir. Samsun Baro yönetiminde bulundu.Üniversite döneminde siyaset hayatına Refah Partisi ile adım atmıştır.
Ardından Refah Partisi İlçe Teşkilat Başkan Yardımcılığı, 1999 ve 2001 yılları arasında Fazilet Partisi Bafra İlçe Başkanlığı yapmış ardından Adalet ve Kalkınma Partisi Bafra İlçe Teşkilatının Kurucu yönetimleri arasında yer almıştır. 2007-2012- 2018-2021 AK Parti İlçe Başkanlığı Yapmıştır. Avukat, siyasetçi İbrahim Semiz evlidir ve bu evliliğinden iki evladı vardır.