Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, İstanbul'daki köprü işgalini PKK'ya önlem zannettiğini, Ankara karışınca bir darbe girişimi olduğunu tahmin ettiklerini belirterek, "15 Temmuz'a karşı meydanda daha önce hiç olmadığı kadar kalabalık toplandı" dedi.

ain darbe girişimi ve milletin destan yazdığı 15 Temmuz'la ilgili değerlendirmelerde bulunan Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, hainlere Allah'ın fırsat vermediğini söyledi. Başkan Şahin, Samsun Gazetesi ve Samsun Canlı Haber TV'ye yaptığı özel açıklamalarla o geceyi anlattı. Şahin, ilk bilgiler kendisine verildiğinde PKK saldırılarına karşı tedbir olduğunu düşündüğünü belirtirken, 15 Temmuz'daki Bafra Meydanı'nda toplanan kalabalığın daha önce hiç görmediğini kaydetti.

ANKARA KARIŞINCA ANLADIM
Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, 15 Temmuz'da golf sahasının açılışı olduğunu ve iki bakanın bunun için Samsun'a geldiğini ve kendisinin de bu programda olduğunu belirtti. Başkan Şahin, "Açılıştan sonra yaz dönemi olduğu için yoğun düğün programları nedeniyle Bafra'ya döndük. Ali Turistik Tesisleri'ne geldik ve programları düzenlemeye çalışıyorduk. Yanımdaki görevli personele bir telefon geldi o da bana, 'Başkanım İstanbul'da köprüyü işgal etmişler, geçişi yasaklamışlar' diye bilgi verdi. İstanbul'da PKK eylemleri çok olduğu için bir tedbir uygulaması olduğunu zannettim. Programlama çalışmasına devam ederken saat 21.30 sıralarında bir telefon daha geldi ve Ankara'nın karıştığı bilgisi verildi. O an bunun bir darbe girişimi olduğunu anladım ve ilçe başkanımızla görüşerek partiye geçme kararı aldık. Biz partiye geçtiğimizde Bafralılar da toplanmaya başlamıştı" diye konuştu.

TEPKİ SABAHA KADAR SÜRDÜ
Başkan Şahin o geceyle ilgili açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Cumhuriyet Başsavcımız ve o zamanki Kaymakam Vekilimiz Hacı İbrahim Türkoğlu ile Bafra İlçe Emniyet Müdürlüğü binasında toplantı yaptık.

Biz orada bazı değerlendirmeler yaparken partiden aradılar, kalabalık olduğunu söylediler. Her görüşten insanlar toplanmıştı. Biz de hemen parti önündeki meydana geçtik ve konuşmalar yapmaya başladık. Sabaha kadar tepkiler, sloganlar devam etti. Partinin önündeki meydanda o kadar program yaptık ama o akşamki gibi kalabalığı hiç toplayamadık. Gerçekten vatandaşlarımız çok duyarlı. O akşamdan sonra da nöbet tutmaya devam ettik."

KİMSEYE BOYUN EĞMEDİK
Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, kendisinin 12 Mart ve 12 Eylül darbelerini, 28 Şubat Muhtırasını yaşamış biri olduğunu, ülkenin bu dönemlerde kaybettiklerini yakından bildiği için böyle bir kalkışmaya çok üzüldüğünü söyledi. Başkan Şahin, "İnsanlar, ülkesine, milletine hizmet etmek için var. Ülke istikrarlı bir yol almışken, böyle bir dış kaynaklı girişim olması çok kötü bir şeydi. Her darbe girişimi ülkeye en az 40-50 sene kaybettirir. Biz 12 Eylül'de her türlü işkence ve sıkıntıyı da gördük ama kimseye boyun eğmedik. İnsan inandığı dava uğruna böyle şeylere aldırmaz. Biz ülke için varız ve ülkeyi kaybettikten sonra bizim varlığımızın hiçbir anlamı olmaz. Bu bakımdan hakikaten çok kötü bir darbe girişimi oldu ve böylesi görülmedi. Allah milletimize acıdı. Milletin direnişi ve Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla bu darbenin önüne geçildi. En önemlisi de askerin içindeki herkesin bu darbe girişiminin yanında olmaması. Bu dış kaynaklı darbe girişimiydi ve başarısız oldu" ifadelerini kullandı.

MEYDAN TIKA BASA DOLDU
Halkın çok büyük desteği olduğunu belirten Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin şunları söyledi: "Biz 15 Temmuz'un ilk günlerinde partinin önünde meydan olduğu için bir kaç gün oralarda toplantı yaptık. Açık söylemek gerekirse teşkilatlardaki arkadaşlarda, meydanlara gidersek kalabalık olmayabilir mahcup oluruz diye bir düşünce vardı. 'Nöbetleri meydana alın' diye çok baskı oldu. İyi ki almışız. Toplamda 9 bin metrekarelik alan tıka basa dolu oldu ve namazlar kıldık orada. Halkımız büyük destek verdi. 15 Temmuz darbe girişimi, dış güçlerin Türkiye'nin gelişmesini engelleme adına yapıldı ve ülkeye büyük bir kaos yaşattı. Buna sebep olanları cezalandırılması lazım. Hak ettikleri cezalar verilmeli ki bundan sonra ülkemiz böyle badireler yaşamasın. Türkiye bir 3'üncü dünya ülkesi değil. Dünyada saygınlığı olan bir ülke. Her önüne gelenin darbe girişimine müracaat etmesi kabul edilir bir şey değil. Türkiye'yi dışa bağımlı bir ülke haline getireceklerdi ama Allah fırsat vermedi."