Mahalle buluşmaları ile sorunları birinci ağızdan dinleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, İlkadım ilçesi Duruşehir 2 Sitesi sakinleri ile bir araya geldi. Site sakinlerinin belediye hizmetleri ile ilgili sorularını içtenlikle yanıtlayan Başkan Demir, sorun ve talepleri de tek tek not aldı.
“Biz her bölgeye, her insanımıza hizmet etmek zorundayız” diyen Başkan Demir, "Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın bir sıfatı var. Şehr'ül Emin. Yaşayan herkesin güven duyması gereken adam demek.  Güven duyulan duyulmayan noktamız nedir, ne değildir, topluma ne kadar güven veriyoruz, seçim zamanında ne kadardı şimdi ne kadar hepsini takip ediyoruz. 2.5 yıldır başkanlık yapıyoruz. Belediyecilikte çok iş ve yatırım yapmak elbette çok önemli ama daha da önemli olan bir şey var.  Vatandaşa dokunabilmek. Onların derdiyle dertlenmek. Sevinçleriyle sevinmek. Bizim 31 Mart seçimlerinde hatırlarsanız manifestomuz ‘Gönül Belediyeciliği’ idi. Biz de hizmet belediyeciliği ile gönül belediyeciliğini birleştirdik. ‘Tevazu, Samimiyet ve Gayret’ ile başlattığımız milletimize hizmet yolculuğumuzu daha kalıcı ve güzel bir seviyeye ulaştırdık. Tüm vatandaşlarımızın güvenini kazanarak hizmet etmeye çalışıyoruz" dedi.
İŞBİRLİĞİ VE UYUM İÇİNDE HİZMET ÜRETİYORUZ
Seçim zamanında verilen sözleri tek tek yerine getirdiklerini vurgulayan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Şehrimizin birçok problemleri var. O problemleri de giderecek, bugünün ihtiyacı olanları da harmanlayıp gelecek noktasında vizyonu da içine katıp hizmet hareketi içerisindeyiz. Verdiğimiz sözlerde geri adım attığımız ve bu işi yanlış düşünmüşüz dediğimiz bir şey yok. Planlı bir şekilde çalışıyoruz. 2.5 yıl birçok noktada umduğumuzdan da iyi gitti. İlçe belediyelerimiz ile güzel bir uyum yakaladık. İş birliği ile halkımıza hizmet halindeyiz. Meclis toplantılarımız gayet verimli geçiyor. Gözü hizmette olanın kavgaya fırsatı olmuyor. Aklına da hiç gelmiyor. Teşkilatlarımız ve milletvekillerimiz ile gayet uyumlu bir şekilde hareket ediyoruz. Salı ve perşembe günleri randevusuz her konuda benimle konuşabilirsiniz" diye konuştu.
1 MİLYON 350 BİN İNSANIMIZIN HAKKINI KİMSEYE YEDİRMEM
Başkan Demir şunları ifade etti:
“Gidip de 1 milyon 350 bin vatandaşımızın vebalini yüklenecek karakterde değiliz. Yüzü sert diyorlar. Sert duruyorum ama sert birisi değilim. Sert olmadığımı benimle oturup konuştuklarında anlıyorlar. Kadromuzu güçlendirdik. Belediye hepimizin. Ben de Samsun'un bir vatandaşıyım. Yarın çoluk çocuğumun, torunumun nasıl bir şehirde yaşaması gerektiği ile ilgili kaygı ediyorum. Belediyeyi de ona göre oluşturmaya çalışıyorum. Kim olursa olsun neresi olursa olsun, nereden bir şikayet varsa bize anında iletin. Bu müthiş bir otokontrol sağlıyor, anında çözüm üretmeyi beraberinde getiriyor. Bir de belediye çalışanlarımızın işini iyi yapıp yapmadığını takip ettiriyor.”