Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim Ayı kapanış toplantısı yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, toplantıda yapılan çalışmalar ve devam eden projelerle ilgili meclis üyelerine bilgi verdi. 17 ilçedeki yol yapım çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini ifade eden Başkan Demir, “Hava müsaade ettiği sürece ilçelerimizdeki yol yapım çalışmalarımız, planlı programlı şekilde devam ediyor. Terme, Çarşamba, Canik ve Bafra’da SASKİ’nin ihale ettiği altyapı çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Beton yol yapımı için 6 tane mikser aldık. İki tane de kiraladık. Şuan 24 mikserle ekiplerimiz, Bafra, Salıpazarı, Havza ve Terme’de devam ediyor. Valilik protokolüyle Çarşamba, Bafra, Havza Bekdiğin ve Vezirköprü’de beton yollar yapıyoruz. Karayollarıyla birlikte Yeşilkent Kavşağı Projesi’nin uygulama projesi bitmek üzere. Yakında ihale edeceğiz” diye konuştu.

KİRALAMA DÖNEMİ KAPANIYOR

Makine parkını artırdıklarını dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Demir, “Daha önce 1 milyon 100 bin liraya satın aldığımız kamyonların yarı parasını daha yeni ödedik. Bu satın almalardan çok büyük istifade ettik. Şimdi 50 yeni kamyon daha satın aldık. Ocak sonuna kadar teslim edecekler. Önümüzdeki sene artık belediye olarak kamyon kiralamayacağız. Baktık ki imkanlarımız var. SASKİ’ye yeni makineler satın alacağız. Devlet Malzeme Ofisi ile görüşmelerimiz devam ediyor. Bunlarla ilgili çalışmamız önümüzdeki meclis toplantısına gelecek. İnşallah 2023’te iş makinesi de kiralamayacağız. Gelecek nesillere asla yük getirmeyeceğiz” dedi.

4 İLÇENİN SU SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

Salıpazarı Barajı Projesi’nin, malzeme ve zemininden kaynaklanan sebeplerden dolayı yenilendiğini söyleyen Başkan Mustafa Demir şöyle konuştu:

“Şuan çalışma da başladı. Baraj, bize hem sulama hem de içme suyu için lazım. Sel sularını önlemek ve depolama içinde önemli. Elektrik de üretecek. Mert Irmağı üzerinde DSİ ile çalışmamız yoğun bir şekilde devam ediyor. Bunun yanında 19 Mayıs İçme Suyu Arıtma Tesisi projesi bitti. İsale hattını da DSİ’den devraldık. Tespitler yapılıp tutanaklar tutulacak. Yılsonundan önce ihale ediyoruz. Bafra-Alaçam-Yakakent bölgesinin isale hattının kalan kısmını ihale edip biz yaptıracağız. 250 milyon lira maliyeti var ama biz onu 130 milyon TL’ye halledeceğiz. 100 yıllık projeksiyonda 19 Mayıs- Bafra-Alaçam-Yakakent tarafındaki su meselesini köklü bir şekilde inşallah çözeceğiz. Seçime kadar bitirmeyi planlıyoruz.”

SAMSUN’UN GELECEĞİ İNŞA EDİLİYOR

Saathane Meydanı’nı eski ticari, turistik ve tarihi dokusuna yeniden kavuşturduklarının altını çizen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Biz geçmişteki Samsun’u inşa ediyoruz. Dolayısıyla burada bir meydan yapmayacağız. Anakent iş merkezinin yıkımına başladık. Devasa bir kütle. Cumhuriyet Meydanı’nı genişletip büyüteceğiz. Burayı yaşayan bir meydan haline getireceğiz. OMTEL’den 19 Mayıs ilçesine kadar 20 kilometrelik sahil yolunda ve Costal’dan Hürriyet’e kadar sahil kısmının uygulama projesi de çiziliyor. Şehrimizi daha iyi seviyeye getirmek amacıyla kentsel dönüşümde kamulaştırmaya 300 milyonun üzerinde para ödedik. Çünkü biz geleceğin Samsun’unu inşa ediyoruz” ifadelerini kullandı.

YATIRIMLAR SÜRÜYOR

Yabancılar Pazarı’nın çatısına yapılacak güneş enerji sistemi yatırımına da değinen Başkan Demir şunları söyledi:
“Bu kendini 5 yılda amorti edecek. Karadeniz’de böyle bir proje yok. Yabancılar Pazarı’nın üzerinde enerji üreteceğiz. Soğutmasını da çözüyoruz. İhale ettik. 30 milyon TL’ye yakın para harcıyoruz. Oradaki esnaflarımız da oldukça memnun. Ayrıca marinanın uygulama projesi de devam ediyor. Dünya çapında kaliteli, bütün kıyıyı da koruyacak, şehrimizin markasına marka katacak bir proje olacak. İlyasköy Spor Salonu Projesi’ni ihale ettik. Temelini Gençlik ve Spor Bakanımız ile birlikte atacağız. Kurupelit’te stat ihalesi için gün alındı. 30 gün içinde ihalesini yapacağız. Vezirköprü-Kunduz’da güzel bir sporcu kampı için otel yapacağız. 2023 yılında DOKAP’dan iyi bir katkı alacağız.”

BAKANLIK 20 ELEKTRİKLİ OTOBÜS HEDİYE EDECEK

Elektrikli otobüslerin akaryakıtlı otobüslere göre daha tasarruflu olduğunu söyleyen Başkan Demir, “Çok verimli. ASELSAN ile de ikinci 20 otobüsle ile ilgili konuşuyoruz. 200 milyon lira yapıyor. İkinci 20 taneyi Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı karşılayacak. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum’dan tüm projelerimize katkı verme sözü aldık. Kendisine çok teşekkür ederim” dedi.