Başkan Kılıç Mesajında şu ifadelere yer verdi.

“30 Ağustos; Türk Milletinin tarihinde dönüm noktası sayılacak savaşların kazanıldığı şanlı zaferin bayramıdır.

Türk milleti ve Ordumuz; 30 Ağustos Zaferi'yle her karışı şehit kanlarıyla sulanmış bin yıllık vatanımızı parçalamak isteyenlere hak ettikleri cevabı en iyi şekilde vermişlerdir.

Başkomutan Atatürk liderliğinde 30 Ağustos 1922'de kazanılan bu zafer, Anadolu'nun ebedi Türk yurdu olmasını sağlamıştır. Yüce ulusumuzun yeniden doğuşunu müjdeleyen ve Türkiye Cumhuriyetine hayat veren büyük zaferimizin 90. yıldönümüne, Ulu Önderimiz Atatürk'ün aydınlattığı yolda ve ilkelerinden asla taviz vermemeye kararlı olarak ulaşmayı başardık

Türk Ordusunun, kendisine bahşedilen bu kutsal güne layık olduğunu, gerektiğinde, daima en mükemmel şekilde gösterecek ve yüzyılları aşarak büyük zaferin meşalesini, Ulu Önder Atatürk'ün izinde, sonsuza kadar şan ve şerefle nesilden nesille taşıyacağına olan inancım tamdır. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kahraman evlatları, siz bağımsızlığımızın tek ve en büyük güvencesi, Atatürk ilkelerinin sadık ve fedakâr bekçisi, geleceğimizin gerçek sahibisiniz. Atatürk ilkelerinden asla taviz vermeden vatana emek vermek Türk Ulusuna ve yurduna karşı en kutsal göreviniz ve en yüce sorumluluğunuz olmalıdır.

Bu anlamda, aydınlık, çağdaş ve onurlu bir ülkenin sahiplenicileri olarak gururla yaşadığımız 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 96. yılını kutluyor, bu zaferi bizlere yaşatan Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşlarına şükran ve minnetlerimi sunarken, tüm şehitlerimizi sevgi ve saygıyla anıyorum.

Ruhları şad olsun.”