Başkan Hamit Kılıç söz konusu sorun ile ilgili ilk olarak Büyük Pazar yerinde bulunan iki otoparkta günlük bir saat ücretsiz park hizmetinin ardından, eski Tekel binasının bulunduğu yeri ise ücretsiz otopark olarak araç sahiplerinin hizmetine sunmuştu.

Toplamda 12.629 m2 lik bir alana sahip olan alan sayesinde tekel caddesi ve civarında yaşanan trafik hengâmesi büyük ölçüde ortadan kalkmıştı.

Bafra’daki trafik sıkışıklığını otopark sayılarını artırarak çözmeyi amaçlayan Bafra Belediyesi şimdi de İlçe merkez mahallelerinden biri olan İshaklı Mahallesinde yeni bir otopark yapmak için kolları sıvadı.

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç’ın talimatı ile çalışmalarına başlanan yeni otopark 638 m2 lik alanda yapılacak.

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç: “Günlük hayatımızda en fazla mustarip olduğumuz sorunlarımızdan biri, trafik sıkışıklığı. Öyle ki bu sorun hem araç sahipleri, hem esnaflarımız hem de yayalarımız tarafından sürekli dile getiriliyordu. Özellikle yaz aylarında tam anlamıyla içinden çıkılmaz hal alan bu sorunun otopark sayılarımızı artırarak gidebileceğine inanıyoruz. Bu doğrultuda ücretsiz otopark hizmetimize bir yenisini ekliyoruz. İshaklı gibi merkezi bir mahallemizde hayata geçireceğimiz yeni otoparkımız o civarda yaşanan trafik sıkışıklığının önüne geçecektir. Tabi ki otopark yapmanın yanında daha da önemlisinin, araç sahiplerinin o otoparkları kullanmaların daha önemli olduğunu belirtmekte fayda görüyorum” Dedi.

Alt yapı çalışmalarının hızlı bir şekilde sürdürüldüğü İshaklı Mahallesi Otoparkının kısa süre de hizmete geçmesi planlanıyor.