DEVA Partisi Bafra İlçe Başkanı Muharrem Uyar; Bafra Öğretmenevi Müdürü Kazım Aygün’ün tekrar görevden alınması üzerine basın açıklaması yaptı.

’BAZI İNSANLAR VARDIR OTURDUKLARI KOLTUKLARA DEĞER VERİRLER, BAZI İNSANLAR VARDIR OTURDUKLARI KOLTUKLARDAN DEĞER KAZANIRLAR.’’ Üniversitede eğitim aldığım yıllarda ekonomi profesörüm Sayın Yaşar Uysal Hocamdan duyduğum bu sözleri hiç unutmadım.

KPSS sınav birincilerinin bile atanamadığı adalet ile uzaktan yakından alakası olmayan bu sistemi eleştirirken; ısrarla, yüksek sesle ve sürekli ‘’LİYAKAT LİYAKAT LİYAKAT ‘’ dedik.

145 Bin nüfuslu, 139 mahalleli ülkenin en büyük ovalarından, işsizlik ile beyin göçü ile ekonomik sorunlar ile boğuşan, gençleri için hiç bir gelecek vaat edemeyen şehrimizin bürokratları sanki şehrimizin tüm sorunlarını çözmüş gibi uzunca bir süredir enerjilerini Bafra Öğretmenevi Müdürü’nün kim olacağı sorusuna ayırmış durumdalar, bundan 20 sene önce siyasetçiler ‘’SİZİ İL YAPACAĞIZ ‘’ vaatleriyle seçim hazırlığı yaparken öyle sanıyorum ki bir sonraki seçim dönemine ‘’SİZE ÖĞRETMENEVİ MÜDÜRÜ ATAYACAĞIM.’’ vaadiyle seçimlere hazırlanacaklar.

Akşam saatlerinde bir vatandaşımızın ‘’öğretmenevine harcadığınız enerjiyi Bafra’ya harcasaydınız, buradan Ay’a yol yapmıştık’’ yazısını görünce bu trajikomik halimize ağlamak yerine güldüğümüzü fark ederek kendimi bu açıklamayı yapmak mecburiyetinde hissettim.

Gelişmiş medeniyetler seviyesinden her geçen gün uzaklaşan şehrimiz ancak ‘’fikri hür, vicdanı hür’’ yöneticiler ile ‘’ilme, bilime sanata önem veren’’ yöneticiler ile aradaki farkı kapatabilir. Hak eden insanların hak ettikleri koltuklara oturmalarını engellemezseniz oturduğu koltuğa değer katacak insanlar bu şehri sizlerin hayal dahi edemeyeceğiniz noktalara ulaştırabilirler…