Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra’da yaklaşık olarak 5 yıldır devam eden doğal gaz çalışmalarının son durumu hakkında bilgi verdi. Başkan Şahin açıklamalarında şunları söyledi:

 9 Aralık 2010 tarihinde yapılan ihale sonucunda ilçemizde doğal gaz çalışmaları 2011 yılının mayıs ayında yapılan Altın Kaynak Töreni ile başladı. İhaleyi alan Akmercan Delta Gaz şirketi 5 yılı aşan bir çalışma yaptı.  2011 yılında ilçemizde: 38.000 adet konut 11.500 civarında bina bulunuyordu. Bu beş yıl içinde yeni binalar ve konutlar da oluştu. Bina ve bağımsız konut sayısı arttı. 30 Kasım 2016 tarihi itibarıyla; Yollarımızda 281.203 metre doğal gaz hattı çalışması yapılmış ve çalışmaların % 79’u tamamlanmıştır. 41.194 konuttan 38.388 adet konuta doğal gaz ulaştırılmış ve doğal gaz ulaşan konut oranımız % 93’dür. 12.166 adet binadan ise 9.967 adet binaya doğal gaz ulaştırılmış ve doğal gaz ulaşan bina oranımız ise % 82’dir Şu ana kadar yapılan yatırımın tutarı ise 18.738.105 tl’dir. Yapılan bu çalışmalar sonucunda 19.765 abonemiz doğal gaz kullanmaktadır. Doğal gaz kullanım oranımız % 52 olmuştur.


Halkımız hızlı bir şekilde doğal gaz kullanımına geçmektedir. Doğal gaz çalışmalarımız 21 mahallemizin 17‘sinde tamamen tamamlanmış 1 mahallemizde bir kaç sokak, 3 mahallemizde ise biraz daha çalışma kalmıştır. Bafralı hemşerilerimiz doğal gaz kullanmaktan memnundur. Bize ulaşmış hiç bir şikâyet olmamıştır. Ak Mercan firması da bir yandan çalışmaları yürütmüştür. Bu kadar önemli bir hizmetin halkımızla buluşmasından dolayı çok mutluyuz. Başta hükümetimiz olmak üzere, eski ve yeni milletvekillerimize, siyasi irademize Ak Mercan firmasına, çalışanlarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

 Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, asfalt, kaldırım ve beton yol çalışmaları hakkında da bilgiler verdi. “İlçe merkezimizde 400 km. yolumuz var. Verdiğim bilgilerden de görüleceği gibi yollarımızda 281.000 metre doğal gaz hattı döşendi ve evlere de bağlantı yapıldı. Bu büyük bir mesafedir. Göreve geldiğimizde her şehrimizde olduğu gibi zaten asfalt ve kaldırım sıkıntılarımız bulunmaktaydı. İş makinesi ve araç yetersizliğimizde vardı. Bazı iş makinesi ve araçlarımızda ekonomik ömrünü tamamlamıştı.  Önümüzde doğalgaz ihalesi ve doğal gaz hat döşemeleri çalışmaları bulunacağını öngördük. Zaten 2010 yılında ihale yapıldı. Mayıs 2011 de ise çalışmalar başladı. Öngörümüz haklı çıktı. Biz de bunu düşünerek hazırlık yaptık. İş makinesi ve araçlar aldık. Asfalt plenti ve şantiyesi ile parke ve bordur taşı tesisleri kurduk. Asfalt ve kaldırım konusunda bağımsız ve yeterli hale geldik. Bu yatırımlar Bafra belediyecilik tarihinin en önemli ve en büyük asfalt, kaldırım ve iş makinesi yatırımlarıdır. 2012 yılından itibaren de asfalt ve kaldırım çalışmalarına başladık. Geçen 5 yıl içinde 25 yılda yapılandan daha çok asfalt ve kaldırım yaptık. Bu yaz mevsiminde ise 25 bin tondan fazla asfalt ve 20.000 metrekareden fazla kaldırım çalışması yaptık. Çalışmalarımız mevsim şartlarına göre devam ediyor. 2014 yılından itibaren de Büyükşehir Yasası ile yetki devirleri oldu. Bazı konular ve alanlar büyükşehir belediyemize geçti. Yeniden yapılanma oldu. Asfalt ve kaldırım çalışmalarında büyükşehir belediyemizin önemli hizmetleri oldu. Büyükşehir Belediye başkanımız Sayın Yusuf Ziya yılmaz beye ve ekibine teşekkür ediyorum. Ayrıca yeni mahalle olan köylerimizde ise okul ve cami bahçelerinde parke taşı ve çevre düzenlemeleri yaptık.  Çocuk oyun parkları kurduk. 60.000 metre uzunluğunda beton yol çalışmalarına başladık. Halkımız hem çağdaş, çevre dostu temiz ve ekonomik yakıta kavuştu. Hem de yol ve kaldırımlarımızı yaptık. Tabii ki halkımız yol ve kaldırım konusunda zorluklar yaşadı. Fakat her zaman anlayışlı ve sabırlı oldular. Verdiğimiz sözleri tutacağımıza inandılar. Yapılanları gördüler. Hemşerilerime her şey için çok teşekkür ediyorum.”