Başkan Şahin konu hakkında şunları söyledi: “İlçemizde şehir merkezinde 370 km yeni mahalle olan köylerimizde ise 2300 km yol olmak üzere toplam 2670 km yola sahibiz. Bu 3 kere İstanbul mesafesidir. Şehir merkezimizde ise 300 km doğal gaz hattı döşemesi yapıldı. İlçemizin %75’ i temiz ve ekonomik yakıt olan doğal gaza kavuştu. Bunun rahatlığına ulaştık. Ama yollarımız bozuldu. Geçmişten gelen bozuk yollarımız da vardı. Bunu çözmek için yatırımlar yaptık. Araçlar aldık, tesisler kurduk. Tarihin en kapsamlı ve en büyük asfalt yatırımını gerçekleştirdik.  Son 3 yılda yaptığımız 100.000 ton asfalt 100.000 metrekare kaldırım dahil olmak üzere son 6 yılda 25 yılda yapılan asfalt ve kaldırımdan daha fazlasını yaptık. Yapmaya da devam edeceğiz. Hemen hemen her mahallemizde bu çalışmalar yapıldı. Yeni mahalle olan köylerimizde ise beton yol çalışmalarımız devam ediyor. Önümüzde ki yaz yol problemini en aza indireceğiz. Bu şekilde hem doğal gaza kavuşmuş hem de yol problemini çözmüş olacağız.”

 6 YENİ İŞ MAKİNESİ ALDIK 40 ÇOCUK OYUN PARKI KURDUK

 

Bafra Belediye Başkanı son yıllarda yapılan çalışmalar hakkında da bilgi verdi. Başkan Şahin açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Son iki yılda 6 yeni iş makinesi ve araç aldık. Yeni mezarlık yerini oluşturduk. Orada 1500 ağaç dikilecek. Alt yapı ve yol çalışmaları tamamlanacak. Çetinkaya köprümüz üzerindeki su borularının kaldırılması konusunu çözdük. Tarihi köprümüz restore edilecek. Sedde Projesi mesafesinin uzatılması için önemli çalışmalar yaptık. Bundan da sonuçlar aldık. Hem Çetinkaya Köprümüzün restorasyonu hem de sedde projesi ikisi bir arada bambaşka bir güzellik oluşacak. Bafra’da istihdamı artırmak en büyük amacımızdır. Bu nedenle Organize Sanayi Bölgemizde yatırımların artması ve Sera OSB için Bafra olarak birlikte önemli adımlar attık. İnşallah 3-4 yıl sonra buralar da en az 3 bin insanımıza iş imkânı sağlanacak.

Turizm potansiyellerimizi harekete geçirme çalışmalarımızı sürdürdük. Yamaç paraşütü ve balon gezileri düzenledik. Tanıtım yayınları dağıttık. İlçemizde ki tüm sosyal ve kültürel faaliyetlere destek verdik. Yeni mahallelerimiz ve ilçe merkezimizde 40’dan fazla çocuk oyun parkı kurduk. Cami ve okul bahçelerimizde beton, kaldırım ve çevre düzenlemesi çalışmaları yaptık. Hemşerilerimin mutlu ve hüzünlü günlerinde yanında olduk.


Halk günleri düzenliyoruz. Her zaman muhtarlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız ile istişare içinde, bir ve beraberiz. Biz Bafra olarak büyük bir aileyiz anlayışına sahip olarak hareket ettik. Büyükşehir belediyemiz ilçemizde önemli çalışmalar yürütüyor bu çalışmalarda sürekli koordine içindeyiz. Önemli hizmetler ilçemize kazandırılmaya devam edecektir.”