Başkan Şahin mesajında: “Çanakkale’de sergilenen birlik, kardeşlik ve dayanışma ruhu milletimize hem zaferi getirmiş, hem de Kurtuluş Savaşımız için gerekli olan cesareti ve mücadele ruhunu vermiştir. Hepsinden önemlisi Çanakkale Zaferi, vatanı, dini, özgürlüğü ve istikbali söz konusu olduğunda necip Türk Milleti’nin neleri göze alabileceğini ve neleri başarabileceğini tüm dünyaya göstermiştir.” Dedi

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin yayınladığı mesajda şu görüşlere yer verdi: “Çanakkale Zaferi, bu topraklardaki bin yıllık varlığı yok edilmek istenen milletimizin yazdığı en büyük kahramanlık destanlarından biridir. Tüm yokluk ve imkânsızlıklara rağmen, insanlarımızın şehadeti ve gaziliği pahasına kazanılan bu zafer, İstiklal Harbimize ve nihayetinde Türkiye Cumhuriyeti'ne giden yolda çok önemli bir kilometre taşı olmuştur. Çanakkale’de sergilenen birlik, kardeşlik ve dayanışma, milletimize hem zaferi getirmiş, hem de Kurtuluş Savaşımız için gerekli olan cesareti ve mücadele ruhunu vermiştir. Hepsinden önemlisi Çanakkale Zaferi, vatanı, dini, hürriyeti ve istikbali söz konusu olduğunda Türk Milleti’nin neleri göze alabileceğini, neleri başarabileceğini tüm dünyaya göstermiştir.

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin açıklamalarını şöyle tamamladı: “Çanakkale Zaferi dün olduğu gibi bugün de, milletimiz, ülkemiz ve geleceğimiz üzerine haince plan kuranlar için hiçbir zaman unutmamaları gereken bir derstir.  Önümüzdeki süreçte de birlik ve dayanışma içinde, aynı kararlılıkla, ülkemize, istiklal ve istikbalimize sahip çıkacağımıza inancım tamdır. Cumhurbaşkanımız ve genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ifade ettiği gibi: “Bir yandan Cumhuriyetimizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine taşımak için mücadele verirken, diğer yandan bizi millet yapan yüksek değerlerimizi daima canlı tutmaya, yüceltmeye devam edeceğiz. Ülkemizi 2023-2053 ve 2071 hedeflerine taşıyacağız. Bu duygu ve düşüncelerle, Çanakkale Zaferi’nin 103. yıldönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü’nde bu toprakları bize mukaddes bir vatan emanet eden tüm şehitlerimizi, başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere tüm kahramanlarımızı rahmetle, şükranla anıyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun. Gazilerimizi saygılarımla selamlıyorum. Çanakkale ruhu 15 Temmuz’da kendini göstermiştir bugünde Afrin’de göstermektedir. Kısacası Çanakkale ruhu yaşamaktadır. Rabbim başta Afrin olmak üzere Irak’ta, dünyanın her yerinde ve ülkemiz içinde mücadele eden Kahraman Mehmetçiklerimizin, polislerimizin ve tüm güvenlik güçlerimizin yar ve yardımcısı olsun” dedi.