Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, ziyaretler sonrasında yaptığı açıklamada şunları söyledi: “En baştan söylediğim bir husus vardı. Vatandaşlarımızı ben ziyaret edeceğim. Bu anlamda vatandaşlarımızın ayağına ben gidiyorum. Muhtarlarımızı ziyaret ediyorum. Sivil toplum kuruluşlarımızın temsilcileri ile beraber oluyorum. Hemşerilerimin mutlu ve acılı günlerini paylaşıyorum.

Samsun ve Bafra derneklerimizin faaliyet ve programlarına katılıyorum. Önemli gün ve haftalarla ilgili etkinlikler düzenliyoruz. Okullarımızı, öğretmen ve öğrencilerimizi, yaşlılarımızı, çalışanlarımızı, sağlık alanında hizmet eden insanlarımızı, esnaflarımızı ziyaret ediyor, görüş alış verişinde bulunuyoruz. Oda ve derneklerimizle, kaymakamımız ve bürokrasimizle, siyasi irademiz ve temsilcileriyle her zaman bir ve beraberiz. Biz, Bafra olarak büyük bir aileyiz anlayışı içerisinde oluyoruz. Tek derdimiz hizmet etmek. Kısacası Samsun ve Bafra’mız ile insanlarımıza sevdalıyız.

Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Bey’in ilk günden itibaren talimatı vardır. İnsanlarımızla olunuz, hizmeti esas alınız, sosyal belediyeciliğe önem veriniz ve halkın arasında bulunun. Biz de ilk