Dereler Çamaltı ve Düzköy mahallelerinde ki çalışmalara ise AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı da katıldı. Ziyaretlerde AK Parti Bafra İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ve Milletvekili Orhan Kırcalı konuşma yaparak anayasa değişiklikleri hakkında bilgiler verdi ve vatandaşlardan destek istediler.

 Ziyaretler hakkında bilgi veren Başkan Şahin şunları söyledi: “Ziyaret ettiğimiz her yerde hemşerilerimizin yakın ilgi ve desteklerini görüyoruz. Değerli hemşerilerimize çok teşekkür ediyorum. Milletimiz 16 Nisan referandumunun önemini çok iyi biliyor. Ziyaretlerimizde güzel sohbetler yapıyoruz. Hemşerilerimizin anayasa değişikliği için evet dediğini görmekten mutlu oluyoruz. Mevcut sistem artık dünyada ki ve ülkemizde ki gelişmeleri karşılamıyor. Türkiye, 94 yılda 65 hükümetle tanıştı. Hükümetlerin ortalama ömrü 1,5 yıldır. Eğer istikrar olsaydı, eğer her 5 yılda bir seçim yapılsaydı, bugün 65. hükümet değil, 19. hükümet kurulacaktı. Türkiye koalisyon krizleri yaşamayacaktı. Arık bu olmayacak. Türkiye ve milletimiz kazanacaktır.”

 Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin açıklamalarına şöyle devam etti: “Biz ayrıştıran değil birleştiren olduk, 80 milyonu kardeş bildik. Şimdi ülke olarak tarihi bir değişimin arifesindeyiz. 16 Nisan'da aydınlık Türkiye'nin kapıları milletimizin desteğiyle ardına kadar açılacaktır. Biz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 2023 hedeflerini ve daha ötesini gerçekleştirelim diyoruz, Bazıları Türkiye'nin bugün geldiği noktayı bile anlamaktan aciz kalıyorlar. Biz daha büyük Türkiye diyoruz, biz daha güçlü bir ülke istiyoruz, bazıları Türkiye yerinde saysın diyor. Ama milletimiz daha büyük, daha güçlü Türkiye istiyor bu nedenle 16 Nisanda evet diyecektir. Bu evet ile gelecek olan Cumhurbaşkanlığı hükümet sistem ile güçlü yönetim güçlü Türkiye sağlanacaktır.”