Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin yüreklere unutulmayacak bir acı olarak kazınan Hocalı Katliamının 24. yılı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Başkan Şahin şunları söyledi:

“Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ Bölgesi’nde çoğunluğunu çocuklar, hamileler ve yaşlıların oluşturduğu 613 kişinin Ermeniler tarafından katledilmesi tarihi bir lekedir. Orada yaşanan katliam, insan haklarının ihlali bakımından soykırım olarak değerlendirilebilir. Ayrıca işgal edilen bu bölgenin Azerbaycan toprağı olduğu Birleşmiş Milletler kararı ile teyit edildi, Ermenistan’ın ise orada işgalci olduğu belirlenmiş oldu. Bu katliam Ermenistan’ın sorumluluğudur. Elleri ise kanlıdır. Bu katliam insanlık suçudur.

Takvimler 26 Şubat 1992’yi gösteriyordu. Daha sonradan ‘Hocalı Katliamı’ diye anılacak olan ve tarihe kara bir leke olarak düşecek olan olay tam da o gün yaşandı. Katliamın üzerinden yıllar geçti fakat unutulmadı. Hocalı Katliamı’nın yıl dönümünde, tüm öldürülenler tekrar hatırlanmaktadır. Bu soykırımı şiddetle lanetliyor, öldürülenleri rahmetle anıyorum.”