Başkan Zihni Şahin mesajında şunları söyledi: “29 Mart Çarşamba günü itibarıyla başlamış olan Recep ayının cumaya bağlanan ilk perşembe akşamı 30 Mart tarihinde Regaip Kandilini idrak edeceğiz.

İslam âleminde büyük değere sahip olan üç aylar dini hayatımızda çok önemli yer tutan zaman dilimleridir. Bu aylar gelince halkımız manevi hayatına, daha çok dikkat etmekte ve kendisini bu aylara hazırlamaktadır. Hz. Peygamber efendimizde bu aylara özel ilgi göstermiştir. Recep ayı geldiğinde "Ya Rab, Recep ve Şaban ayını bizim için bereketli kıl, mübarek eyle ve bizi ramazan ayına ulaştır" diye dua etmiş ve Recep ayında diğer aylarda olmadığı kadar oruç tutmuşlardır. Recep ayında ayrıca dini hayatımızda önemli yeri olan iki mübarek gecemizde bulunmaktadır. Bunlardan biri recep ayının ilk cuma gecesine denk gelen Regaip, diğeri ise yine bu ayın yirmi yedinci gecesine denk gelen Miraç Kandili’dir.

Mübarek üç ayların ve Regaip Kandilinin milletimize, İslam âlemine ve insanlık ailesine güzellikler getirmesini, af ve mağfiretimize vesile olmasını canı gönülden diliyorum. İnsanlığın hak ettiği barış, sevgi ve kardeşlik duygularının zirveye çıkmasını, mazlumların esenliğe ulaşmasını, ülkemizin birlik ve beraberliğinin devam etmesini yüce RABBİM’DEN niyaz ediyorum. Bu duygu ve düşünceler içerisinde hemşerilerimin, Türk ve İslam âleminin mübarek üç ayları ve Regaip Kandillerini tebrik ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”