Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ziyaretlerinin ardından yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Bugüne kadar basında yer almasını istemediğim sayısız ziyaretlerimiz ve faaliyetlerimiz oldu. Bu ziyaretlerim ve yaptıklarımızla ilgili olarak basın yoluyla açıklamalar da yapmamaya çalıştım. Bazen de bu ziyaretlerimizi duyurarak insanlarımızın duyarlılıklarına katkı yapmak istedim.

Hafta sonu Mahalle muhtarlarımız İdris Güngör ve Aytekin Çil’in bilgileri ve basında yer alan haber üzerine Şeyhören ve Gökçesu mahallelerimizde yaşayan iki ailemizi evlerinde ziyaret ettim. Durumlarını yerinde görmek ve incelemek istedim. Gerçekten çok zor durumdalar. İnanılmaz şartlarda yaşıyorlar. Daha doğrusu yaşamaya çalışıyorlar. Böyle pek çok ailemiz vardır. Toplumsal dayanışmamız ile hayatlarını idame ettiriyorlar. Mahallelerimizin muhtarları, hali durumu iyi olan insanlarımızın yardımları, derneklerimizin katkıları ile ayakta duruyorlar. Biz de belediye olarak katkılar ve yardımlar yapıyoruz. Ben bu durumda olan ailelerimizi tespit edip ziyaret ediyorum, tabiri caizse bazen çat kapı yapıyorum.

Biz bunları resimlemiyor ve isimlendirmiyoruz. Genelde haberde yapmıyoruz. Basınımızı davet etmiyoruz. Yapacağımızı yapıyoruz. Hafta sonu da iki ailemizi ziyaret ettim. Yapılması gerekenleri tespit ettik. Gerekli talimatları verdim. İnşallah önemli düzelmeler gerçekleşecek. Mübarek ramazan ayı dolayısıyla etraf ve çevremizde zor durumda olan ailelerimize hemşerilerimin daha da çok sahip çıkacağına inancım tamdır. Bafralı hemşerilerim her zaman bu konularda çok duyarlı olmuşlardır. Hemşerilerime çok teşekkür ediyorum.”