“Tarihi 1829 yılına dayanan muhtarlık kurumu ülkemizde yerel demokrasinin en eski örneğini oluşturmaktadır. Seçilerek göreve gelen muhtarlarımız, demokrasinin çekirdeği denilebilecek bir öze sahiplik yapmaktadır.

Muhtarlarımız, bir yandan köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynarken, diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel ihtiyaçlarından biri olan katılımcılığın sağlanmasında, önemli bir görevi yerine getirmektedirler. Geçtiğimiz yıl, muhtarlarımız ve muhtarlık kurumunun ihtiyaçları, karşılaştıkları sorunlar ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri ile bu müessesenin tarihsel bağlarını korumak amacıyla, 19 Ekim günü hükümetimiz tarafından Muhtarlar Günü olarak belirlenmiştir.

Bafra belediyesi olarak muhtarlarımızla en yüksek düzeyde istişare ve işbirliği içinde çalışmaktayız. Muhtarlarımız haklı olarak mahallelerinin ihtiyaçlarını bizlere iletmektedir. Bizlerde imkânlarımız dâhilinde yardımcı olmaktayız. Tabii ki bu alanda eksikliklerimiz de olmaktadır. Muhtarlarımızla işbirliği ve istişaremizi devam ettirerek hizmet etmeye eksikliklerimizi de samimi düşüncelerimizle tamamlamaya çalışacağız.

İlçemizde 19 Ekim 2016 muhtarlar günü dolaysıyla bir takım etkinlikler düzenlenecektir. Bu etkinliklerimiz saat 11.00’de Cumhuriyet meydanında Atatürk Anıtına çelenk sunumu töreni ile başlayacak Adnan Menderes Parkı’nda ise ilçe Kaymakamımızın da katılımıyla muhtarlarımızla bir ve beraber olunacaktır.

Eski ve yeni tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü en içten duygularımla kutluyorum. Bugün görevde olan ve görevlerini devretmiş olan muhtarlarımıza fedakâr çalışmaları, istişare ve işbirliği anlayışı ile insanımıza yaptıkları hizmetler için çok teşekkür ediyor, hayatını kaybetmiş ve artık aramızda olmayan tüm muhtarlarımızı rahmet ve şükranla anıyor, hayatta olan muhtarlarımıza sağlık ve başarılar diliyorum.”