Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ziyaret sonrasında yaptığı açıklamada şunları söyledi: Öncelikle Samsun milletvekilimiz Hasan Basri Kurt’a belediyemizi ve ilçemizi bir kez daha ziyaret ettiği için teşekkür ediyorum. Vekilimiz her fırsatta ilçemizi ziyaret etmişler ve hemşerilerimizle, parti mensuplarımızla bir ve beraber olmuşlardır. Bu ziyaretinde belediyemizi ait tesisleri de gezdiler ve incelemelerde bulundular. Daha sonra anayasa değişikliği referandumu çalışmaları için programlara katıldık.

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin açıklamalarına şöyle devam etti: AK Parti ve MHP’nin uzlaşması ile hazırlanan ve 18 maddeden oluşan anayasa değişikliği 16 Nisan tarihinde milletimizin kararına sunulacaktır. Biz bu değişikliklerin ülkemiz ve insanlarımız için faydalı olduğuna inanıyor ve hemşerilerimizi ziyaret ederek destek talep ediyoruz. Çok yoğun bir ziyaret programları ile hemşerilerimizle dertleşiyoruz. Hiçbir şeyi saklamadan 18 maddeyi vatandaşlarımızla paylaşıyoruz. Milletimizin desteği bizleri memnun etmektedir. Bu değişikliklere AK Parti MHP ve BBP Partisi destek vermektedir. Ayrıca Yüzlerce sivil toplum kuruluşu ve diğer partilerin içinden de insanlarımız bu değişikliklere gönülden evet demektedir. Milli ve manevi değerlere bağlı her zaman devletinin ve milletinin yanında olmuş bu 3 partimiz ve sivil toplum kuruluşlarımız siyaseten değil, ülkemizin ve milletimizin yararına olduğu ve devletimizin geleceğimizi düşündükleri için evet demektedir. Gün siyaset günü değildir. Bu nedenle milletimiz rahat olmalı ve demokratik tercih haklarını kullanırken konunun bu tarafına da bakmalarını rica ediyorum. Bu üç partimizden ve yüzlerce sivil toplum kuruluşumuzdan milletimize yanlışlık gelmez. Her zaman hizmet ve güzellikler gelir.

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin açıklamalarını şöyle tamamladı: Mevcut sistem Sorunlar çıkartan, çıkan sorunlara çözüm üretemeyen bir sistemdir. Bu sistem Türkiye’ye dar geliyor, Türkiye’ye büyük bedeller ödetiyor. Hepimizin hatırladığı gibi geçmişte seçim oluyor hükümet kurulamıyor. Aylarca görüşmeler, partiler arasında pazarlıklar, bakan pazarlıkları zaman geçiyordu. Kurulan hükümetler uzun süreli olmuyordu. Koalisyon krizleri yaşanıyordu. 1950 yılından bugüne 67 yılda 48 hükümet kuruldu. Ortalama ömrü bir buçuk yıldır. Bunun sonucunda kaybeden Milletimiz oluyor, çocuklarımız oluyor, geleceğimiz oluyordu. Diyelim ki zor bela hükümet kuruldu bu sefer başbakanlar cumhurbaşkanlarıyla oturuyorlar anlaşmazlığa düşüyorlar. Anayasa kitapçıkları havalarda dolaşıyor, ekonomik krizler yaşanıyordu. Her zaman milletimiz ve çocuklarımız kaybediyordu. Artık bunlar yaşansın istemiyoruz. Bu değişikliklerle bu sağlanacaktır. Rejim değişecek deniliyor. Bu milletimize karşı yüz kızarmadan söylenen bir yalandır. Bizim rejimimiz cumhuriyettir, Cumhuriyeti de bu millet kurdu. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde İstiklal Savaşımızı zaferle kazandık, Cumhuriyet’imizi kurduk. Cumhuriyet’in bekçisi de 80 milyon vatan evladıdır. Bu Cumhuriyet’e göz dikenin gözünü çıkarmak hepimizin boynunun borcudur. 15 Temmuz FETÖ ihanetinde bunu tüm dünyaya gösterdik.