Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, sabah 04.00’de fırınları denetledi. Denetlemede Zabıta Müdürü Davut Usta’da bulundu. Fırınlara yapılan denetlemede ekmeklerin gramajları, pasa bezleri ve ortamın hijyeni kontrol edildi. Sabah saat 04.00’de başlayan denetimler gündüz vakitlerinde de devam etti.

 Başkan Şahin yapılan denetim hakkında şunları söyledi: “İşyerlerimizle ilgili planlı ve rutin kontrollerimiz sürekli yapılmaktadır. Bu sefer denetimimizi fırınlarımızın imalatta olduğu bir vakitte yapmak istedik. Sabah saat 04.00’de fırınlarımızı ziyaret ederek zabıta müdürümüz ve personelimizle birlikte denetimde bulunduk.


Ekmeklerin gramajlarını ölçtük. Pasa bezlerinin temizliğine baktık. Ortamın hijyen durumunu inceledik. Öncelikle fırıncı esnafımıza ve çalışan kardeşlerime teşekkür ediyorum. Genel olarak her şey olumluydu. Bundan mutluluk duydum. Bazı uyarılarımız oldu. Dikkat edilmesi gereken hususları ifade ettik.

Ekmek en temel gıda maddemizdir. Hijyene çok önem veriyoruz. Fırıncı esnafımız bunun bilinci içerisinde işyerlerini sürekli geliştirip yenilediler. Kendilerine teşekkür ediyorum. Bu duyarlılığı devam ettirmelerini diliyorum. Uyarılarımızı dikkat almalarını istiyorum. Denetlemelerimiz her zaman olabilir. Esnaflarımızın başta insan sağlığı olmak üzere, cezalı duruma düşmemeleri için devamlı en iyiyi yapmalarını rica ediyorum.”