Zihni Şahin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, tramvayın Samsun'daki ulaşım sorunu tamamen ortadan kaldıracağını, bu hedefi gerçekleştirmek içinde yeni güzergah planlamalarında bulunulduğunu aktardı.

Başkan Şahin açıklamasında, Hafif raylı sistemin 5 etabından şu şekilde bahsetti;
1. Etap (Gar-Üniversite Arası L=16 km) Hafif Raylı Sistem Projesi 10.10.2010 tarihinde hizmete açılmış olup 29 adet araç ile hizmet vermektedir.
2. Etap (Gar- Tekkeköy Arası L=14 km) Hafif Raylı Sistem projemizde tüm alt yapı çalışmaları tamamlanmış olup 10.10.2016 tarihinde hizmete açılmıştır.
3. Etap (Kurupelit Son Durak- Üniversite Yaşam Merkezi arası L=5,2 km) Hafif Raylı Sistem projesinin ihalesi 02.05.2017 tarihinde yapılmış ve çalışmalar devam etmekte olup, 15 Eylül 2018 tarihi itibari ile test sürüşlerine başlanmıştır.
4. Etap (Tekkeköy-Havaalanı Arası L=10 km) Hafif Raylı Sistem Projemizin fizibilite hazırlıkları devam etmektedir.
5. Etap (Üniversite-Taflan Arası L=12 km) Toplu Ulaşım Tercihli yol projesinde alt yapı çalışmaları devam etmektedir.
İlk etapta mevcut hat tercihli yol olarak yapılmakta olup 2019 yılında hizmete açılması planlanmaktadır.Çalışmaları tüm imkanlar dahilinde hızlı bir şekilde devam ettiriyoruz.

ULAŞIM PROBLEMİNE FARKLI ÇÖZÜMLER
Şahin, Samsunumuzun ulaşım probleminin çözümüne önemli çeşitlilikler getireceğiz. Katlı otoparklar ve akıllı kent sistemleri ile akıllı ulaşım sistemlerini hayata geçireceğiz. Bunun için önemli adımları ve imzaları attık. Samsunumuzun ulaşım ve trafik problemini tamamen çözeceğiz ifadelerini kullandı.

İşte Başkan Şahin'in o paylaşmı;