Bafra Haber | Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlamaları kapsamında bir dizi programa katıldı.

Başkan Şahin, önce Bafra Belediyesi’nin bayan personeline yemek verdi. Hasan Çakın Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi’nin “ Sessiz Çığlık” isimli fotoğraf sergisinin açılışına katıldı ve KETEM’i ziyaret etti. Bayanlara çiçek verdi.

Programlara Başkan Şahin ve eşi Şükriye Şahin, AK Parti İlçe Başkanı Av. İbrahim Semiz ve eşi, Bayan Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti Bafra Kadın Kolları Başkanı Nurten Öztürk birlikte katıldılar.

KADINLARA ÖNEMLİ HAKLAR VERİLDİ

Bafra Belediye Başkanı yaptığı açıklamada şunları söyledi: “8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün tarihçesinde emekçi kadınlar ve hüzün vardır. Ben 8 Mart dünya kadınlar gününü bir bilinçlenme ve farkında olma günü olarak da görmekteyim. Geçmişten günümüze kadınlarımız hakları konusunda çok önemli mesafeler alınmıştır. Elbette alınacak daha çok yol vardır. Kadına ana, eş, can, diyoruz. Kadın şehit annesidir, gazi ablasıdır, öğretmendir, doktordur, ebedir, hemşiredir,  işçidir, validir, kaymakamdır, girişimcidir, polistir,  yöneticidir, teyzemizdir, nene hatundur, halamızdır, anneannemiz, babaannemiz bilgemizdir, kısacası kadın her şeydir. Toplumumuzun ve geleceğimizin temel taşıdır. Ama ne yazık ki kadına yönelik şiddet, taciz, küçük yaşta evlendirmeler ve negatif ayrımcılık gibi problemlerde bulunmaktadır. Toplum olarak kadına yapılan haksızlıkların karşısında durmalıyız.

Hükümetimiz bu konularda çok önemli adımlar atmıştır. Cumhuriyetimizin ve devletimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk batılı ülkelerden yıllar önce kadınlarımıza önemli haklar vermiştir. Yaşanılan problemleri aşmada toplumun tüm kesimleri olarak el birliği içerisinde olmalıyız. Bu konuda hepimize büyük görevler düşmektedir. Biz üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz.” dedi.